Kaj se dogaja s Fazanerijo?

Nogomet 13. Jun 202221:34
Fazanerija: kmalu v novi preobleki. Foto: MaPa

Dom nogometašev Mure, priljubljena Fazanerija v Murski Soboti, že vse od zadnjega kroga Prve lige Telemach spominja na gradbišče.

Kmalu po tem, ko so mariborski nogometaši, skupaj z navijači, v Murski Soboti proslavljali naslov slovenskega prvaka, so Fazanerijo ”zavzeli” delovni stroji. Premor med dvema sezonama so namreč v Prekmurju izkoristili za obnovitvena dela, ki pa se večinoma nanašajo predvsem na travnato površino.

Dobre tri tedne po koncu minule sezone so delavci že odstranili več tisoč kubičnih metrov zemlje in pripravili osnovo za polaganje nove zelenice. Ta bo ob vzpostavljenem namakalnem sistemu tudi ogrevana, najbolj vidna razlika pa bo zamik igrišča. Le to bo zdaj približno petnajst metrov bližje osrednji tribuni.

Video:  pogled v Mursko Soboto

Dela naj bi bila končana do konca meseca, tako bo stadion nared tudi za prve evropske tekme in začetek nove sezone Prve lige Telemach (16. 7.). Fazanerija bo tako dobila vrhunsko travnato podlago, murskosoboška želja pa je, da bi bil letošnji poseg tudi napoved temeljite obnove parka, ki vključuje tudi dograditev tribun. Gre za projekt, ki bi kapaciteto štadiona z zdajšnjih 4.600 do leta 2027 povečal na 8.000 sedežev. V tej zgodbi je sicer še kar nekaj neznank.

Komentari

Vaš komentar