Kako bodo Ljubljančani in Mariborčani odsedeli kazen?

Nogomet 22. Jun 202211:34
Viole, navijači
Medtem ko njihovi "kolegi" na drugi strani Trojan kljub sanjskim rezultatom protestirajo proti vodstvu kluba, viole v hudi krizi NK Maribor molčijo. Foto: Uroš Skaza

Ne zaradi morebitne epidemije koronavirusa, temveč disciplinskih kazni, bosta stadiona Maribora in Olimpije v uvodnih krogih nove sezone Prve lige Telemach samevala.

Po ponedeljkovem žrebu na Brdu pri Kranju so že znani pari prihodnje sezone slovenskega nogometnega prvenstva. In če najbolj zagrizeni navijači že komaj čakajo na prve tekme, na svoj račun vsaj v uvodnih dveh krogih ne bodo prišli navijači Maribora.

Spomnimo, da je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič zaradi dogajanja v zadnjih dveh krogih Maribor kaznoval z dvema domačima tekma brez gledalcev v novi ligaški sezoni. To pomeni, da bodo tribune Ljudskega vrta samevale tako 16. julija proti Radomljam kot teden dni pozneje proti letošnjem povratniku v ligo Gorici.

Nekoliko bolje so jo sicer odnesli njihovi tekmeci iz ljubljanske Olimpije, ki bodo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja svojih navijačev v praznih Stožicah igrali prvi krog, ko se bodo pri njih mudili nogometaši Mure.

V tolažbo obema kluboma je lahko dejstvo, da bosta na podporo svojih navijačev lahko računala na večnem derbiju, ki bo na sporedu v 4. krogu, 6. avgusta v Ljudskem vrtu.