Ko se Charlie smeji, Pilipčuk bolj mirno spi

Nogomet 12. Mar 202317:00

Nogometaši Celja so v sobotnem večeru na Bonifiki prekinili niz dveh zaporednih porazov, ki sta grofe oddaljila od pred sezono napovedanega boja za državni naslov. A zmaga proti Kopru (1:0) je velik korak grofov k rezervnemu cilju sezone - uvrstitvi v Evropo. Za dober obet pred zaključkom sezone je poskrbela tudi strelska vrnitev Charlieja Ikwuemesija.

Vse od 5. novembra, ko je zadel ob zmagi Celjanov v Novi Gorici (0:2), je Charles Ikwuemesi čakal na svoj sedmi zadetek sezone. Slednjo je začel odlično, nato pa imel ob koncu jeseni nekaj težav s poškodbami, po katerih je padel iz pravega ritma. Tudi pomlad se zanj še zdaleč ni začela idealno, na zimske priprave je Nigerijec prišel pretežak kar sedem kilogramov, za kar je, kot je po porazu z Gorico razkril trener Celja Roman Pilipčuk, kriva kuhinja njegove matere, ki zdaj z njim živi v Sloveniji.

Mladi napadalec, ki je na začetku sezone zares opozoril nase in ki naj bi hitro zbudil zanimanje nekaterih tujih klubov, po tekmi ni skrival navdušenja nad tem, da se je znova znašel med strelci v Prvi ligi Telemach.

“Zares dober občutek in zelo pomembna zmaga za ekipo. Trdo smo delali zanjo in mislim, da smo si jo zaslužili. Verjamem, da je ta zadetek napoved boljšega nadaljevanja sezone. Vrnil sem se,” je po tekmi nasmejan razmišljal Charles Ikwuemesi.

Izjava Charlieja Ikwuemesija po tekmi s Koprom

Pilipčuk: Ne igramo slabo, zdaj smo bili končno nagrajeni

Zmaga je bila za Celjane zares izjemno pomembna. Ne samo zato, ker so se z njo znova točkovno izenačili z drugouvrščenim Mariborom in storili velik korak k uvrstitvi v Evropo, ampak tudi zato, ker je z novimi tremi točkami padlo breme pritiska z ramen trenerja grofov Romana Pilipčuka. Slednji se v teh dneh z vsemi govoricami o svoji prihodnosti ni pretirano obremenjeval.

Zadetek Ikwuemesija za zmago Celja

“Čestitam fantom, zaslužili smo si to zmago. Boljši nasprotnik smo bili že proti Gorici, a nismo uspeli tekme dobiti, danes je bilo drugače. Delo trenerjev je vodenje ekipe, delo novinarjev pa je pisanje. Sami vidite, da imajo vsi klubi težave z nasprotniki v slovenski ligi. Če bi morali menjati mene, potem bi morali menjati pravzaprav vsakega trenerja v prvi ligi,” je bil po tekmi miren, a odločen strateg Celjanov. Več o njegovem razmišljanju o trenutni celjski situaciji pa izveste v jutrišnji oddaji Pod prečko …

Gosta ponedeljkove oddaje Pod prečko bosta nogometaš Celja Denis Popović in nekdanji nogometaš tako Maribora kot tudi Olimpije Agim Ibraimi.