Koper cilja še na dve okrepitvi, njuni imeni nista skrivnost

Foto: Uroš Skaza

Drugo mesto v državnem prvenstvu in osvojena pokalna lovorika sta dosežka lanske sezone, na katera so lahko Koprčani iskreno ponosni. A ambicije kanarčkov se na tej točki ne ustavljajo, Primorci si želijo zdaj resno zgodbo spisati še v Evropi. O aktualnem dogajanju smo se ob robu žreba parov za novo prvoligaško sezono na Brdu pri Kranju pogovarjali s športnim direktorjem Oliverjem Bogatinovim.

V teh dneh je v nogometnem Kopru zelo živahno. Članska ekipa je pod vodstvom Zorana Zeljkovića zakorakala v nov teden priprav na tekmovalno obdobje 2022/2023, zelo živahno pa je tudi v klubskih pisarnah, kjer pospešeno sestavljajo kadrovski mozaik za novo sezono. V prvi vrsti sta za to zadolžena Oliver Bogatinov in Ivica Guberac, ki za zdaj zelo složno in uigrano uresničujeta želje trenerja kanarčkov, ki je pred dnevi napovedal, da si želi vsaj šest, sedem okrepitev.

Za zdaj so novi obrazi na Bonifiki Klemen Hvalič, Michael Pavlović, Žan Benedičič in Dario Kolobarić. Kot smo že poročali, bo v kratkem predstavljen tudi Slovak Milan Šimček. V oči bode dejstvo, da so kar štiri od petih okrepitev slovenske. Je bila to strateška odločitev kluba ali zgolj naključje, ki je sledilo temu, da Koper potrebuje okrepitve na posameznih igralnih mestih?

Zelo načrtno smo izbirali nogometaše, ki so lahko dodana vrednost naše ekipe. V prvi vrsti smo iskali zamenjavo za Lamina Colleyja in jo našli v Dariu Kolobariću, ki bo zagotovo izvrstna okrepitev in je velik up slovenskega nogometa. Potem so tu še Benedičič, Pavlovič in Hvalič, tudi za Slovaka pa lahko rečemo, da je naš,” v smehu odgovarja Oliver Bogatinov.

Dario Kolobarić bo v novi sezoni glavni koprski adut v konici napada. Foto: FC Koper

Kolobarić se je našel v koprski zgodbi

Ko je govora o Dariu Kolobariću, smo v zadnjih tednih mediji precej razmišljali o tem, da je zanimiv tudi številnim drugim prvoligašem, kot so Olimpija, Celje in Maribor. So bila pogajanja z novim napadalcem kanarčkov zato še toliko bolj zahtevna in kako to, da je 22-letnik na koncu izbral Koper?

“Z denarjem nismo mogli tekmovati. Prevladala je želja Daria, da pride v Koper. Mi smo pripravili dobro ponudbo v okviru naših finančnih zmožnosti, on pa je prepoznal, da smo iskreni v svojih obljubah. Verjamem, da je imel drugje finančno boljše ponudbe, nas pa zelo veseli, da se je našel v koprski zgodbi,” zadovoljstva ob doslej najbolj odmevni okrepitvi ne skriva športni direktor Kopra.

Oliver Bogatinov ima v teh dneh ogromno razlogov za zadovoljstvo. Foto: Uroš Skaza

Pripravljajo se na odhod Žana Žužka in prihod …

A Koprčani še niso zaključili s poletnim udejstvovanjem na nogometni tržnici. “Ciljamo še na dva nogometaša, z obema smo v pogovorih. Še dva sta pri nas na preizkušnji. Ekipa se počasi sestavlja v celoto, evropska tekma bo prišla zelo hitro. V moštvu si želimo čim manj sprememb, želimo si zagotoviti stabilnost. Če pa že pride do zamenjav zaradi odhodov, potem iščemo okrepitve v pravem pomenu besede,” razmišlja Bogatinov.

Ko je govora o odhodih, nas zanima, ali lahko tudi v tej smeri v naslednjih dneh pričakujemo še kakšno spremembo. “Lahko, predvsem na poziciji branilcev, a imamo že vnaprej pripravljene določene zamenjave. Ni skrivnost, da je najbolj negotova prihodnost Žana Žužka, izredno zanimanje je tudi za Ivana Borno Jelića Balto, a iščemo način, kako ga prepričati, da bi z nami odigral še evropsko poletje in potem odšel v novo sredino.”

Povsem mogoče je, da je Žan Žužek že odigral zadnjo tekmo za Koper.

V teh dneh v nogometni javnosti kroži kar nekaj imen, ki jih mediji še napovedujemo kot novince v rumenem dresu Kopra. Najglasneje se omenjata Žan Zaletel, ki ne trenira več s prvo ekipo Celja, ampak išče nov klub, in tudi Dino Stančič, ki je pred dnevi prekinil pogodbo s sežanskim Taborom.

“Tako z Zaletelom kot s Stančičem smo navezali stike, to ni skrivnost. Čakamo še na priložnost za konkretnejše pogovore z Dinom, saj ima kar nekaj ponudb in dokler je v igri bogata tujina, se težko vmešamo,” iskreno priznava športni direktor Kopra.

Dino Stančič je visoko na seznamu želja Koprčanov. Foto: Jure Banfi

Cilji ostajajo visoki

Koprčani torej vstopajo v nov tekmovalni cikel, ko jih zaradi izjemno uspešne sezone zdaj gledamo kot resne kandidate za visoka mesta v državnem prvenstvu. Od dejstva, da so apetiti v taboru kanarčkov po izvrstnih dosežkih minulega obdobja še narasli, v Kopru ne bežijo.

“Absolutno smo postavili visoke cilje. Želimo ostati v vrhu slovenskega nogometa. Ekipa in strokovni štab, na čelu z Zoranom Zeljkovićem, sta dokazala, da znamo in zmoremo. Zdaj mora svoje dodati še športni del, torej midva z Ivico. Poudarjam, smo izjemno ambiciozni in naši cilji so vse višji in višji,” pogovor na Brdu pri Kranju zaključuje Oliver Bogatinov.