Koprčani v kratkem z novim branilcem, zanima jih član Celja

Nogomet 17. Jun 202220:30 > 20:37 0 komentarjev

Nogometno življenje v Kopru se je v zadnjih mesecih dodobra prebudilo. Kanarčki so odlično sezono, v kateri so za las ostali brez državnega naslova, kronali s pokalno lovoriko, ambicije obalnega prvoligaša pa se tu ne ustavljajo. Po naših informacijah bodo na Bonifiki kmalu pozdravili Slovaka Milana Šimčka, v svoje vrste pa vabijo tudi odpisanega branilca Celja.

Klemen Hvalič, Žan Benedičič, Michael Pavlović in Dario Kolobarić. To so štiri slovenske poletne koprske okrepitve, ki bodo v novi sezoni s kanarčki skušale znova krojiti vrh slovenskega nogometa. A v pisarnah kluba z Bonifike je te dni še vedno pestro, v kratkem bodo Koprčani namreč v svojih vrstah pozdravili novega novinca. Ta prihaja s Slovaške.

Milan Šimček bo še zaostril konkurenco na položaju levega bočnega branilca, kjer bo očitno konkurenca včeraj predstavljenemu Pavloviću. Gre za nogometaša, ki je v majicah Pohronia, Dunajske Strede, Michalovc in Senice odigral 148 tekem med slovaško nogometno elito. V Koper se bo preselil kot prost nogometaš.

Kot smo uspeli izvedeti pa imajo v obalnem moštvu še eno, slovenski javnosti precej bolj znano tarčo. To je Žan Zaletel, za katerega se vse bolj zdi, da v Celju ob velikem številu osrednjih branilcev, resno ne računajo več. Ima pa Zasavec po naših informacijah tudi snubce iz tujine in ta naj bi bila za 22-letnika še kako zanimiva. Zaletel je sicer član Celja od leta 2018 in je za grofe odigral 136 tekem ter dosegel šest zadetkov. V sezoni 2019/2020 je osvojil tudi naslov državnega prvaka.

Koprčani evropsko sezono začenjajo v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo, njihov nasprotnik bo Vaduz iz Lihtenštajna, ki sicer igra v švicarski drugoligaški druščini.