Kopru zaradi napada na sodnika grozi odvzem točk

Nogomet 8. Mar 202314:20
Koper
Foto: Aleš Fevžer

Tretji polčas tekme 24. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Olimpijo še vedno traja. Potem ko sta kazen prejela trener Olimpije Albert Riera in predsednik Kopra Ante Guberac je bil zdaj zaradi pomanjkljive organizacije tekme kaznovan še FC Koper. Slednjemu grozi celo odvzem ene točke!

Spomnimo, po tekmi 24. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Olimpijo se je spor med akterji z igrišča prenesel tudi v tunel med garderobami. Po pričanju očividcev in glede na zapisnik delegata tekme je prišlo do besednega dvoboja med trenerjem Olimpijo Albertom Riero in predsednikom Kopra Antejem Gubercem ter športnim direktorjem Primorcev Ivico Gubercem. 

Ante Guberac. FOTO: Uroš Skaza.

Riera in Ante Guberac sta prejela vsak po tri tekme prepovedi – Riera sedenja na klopi Olimpije, Guberac pa kakršne koli udeležbe na tekmi. V ozadju tega spora pa se je očitno dogajal tudi napad na sodnika Mateja Juga. Kot je danes zapisal disciplinski sodnik NZS Bošjan Jeglič je namreč akreditirana oseba iz domačega tabora v Juga zalučala plastenko vode in ga lažje poškodovala.

“Za organizacijo tekme ni bilo v dovoljšnji meri poskrbljeno, akreditirana oseba kluba je v sodniški garderobi vrgla plastično steklenico v glavnega sodnika in ga pri tem zadela v nogo ter mu pri tem povzročila lažjo poškodbo,” se glasi obrazložitev disciplinskega sodnika NZS.

Kazen za Koprčane nikakor ni majhna. Kanarčki bodo v blagajno nogometne zveze dodali 2.800 evrov, poleg tega pa jim je disciplinski sodnik izrekel tudi “kazen odvzema ene (1) točke, ki pa ne bo izvršena, če ekipa FC Koper v roku treh mesecev
od izdaje tega sklepa ne bo storila podobnega ali težjega prekrška”.

Koprčani so na prvenstveni lestvici trenutno na petem mestu z enakim številom točk kot šesta Mura (37).

Komentari

Vaš komentar