Krznar z dodatnim opozorilom svojim nogometašem

Nogomet 5. Dec 202221:26
FOTO: Jure Banfi.

Po treh zaporednih prvenstvenih zmagah bodo nogometaši Maribora v 19. krogu Prve lige Telemach v Ljudskem vrtu gostili Radomlje, ki so slast zmage nazadnje okusile julija. "Njihova igra ni sorazmerna s položajem na lestvici, o tem ni dvoma," pred torkovim dvobojem opozarja trener vijolic Damir Krznar.

Mariborčani so po poraznem vstopu v prvenstvo v zaključku jesenskega dela le ujeli zmagovalni ritem. Z zmagami proti Muri, Taboru Sežani in Bravu niso le najbolj vroča ekipa lige, temveč tudi strelsko najuspešnejša, saj je na omenjenih obračunih mrežo zatresla kar dvanajstkrat, za nameček pa prejela le en zadetek.

“Po odlični predstavi v evropskem tekmovanju in napredovanju smo imeli katastrofalno otvoritev prvenstva. Prisotna je že določena mera utrujenosti po tej dolgi polovici sezone, toda moramo ohraniti osredotočenost. Naš edini cilj je nadaljevanje zmagovite serije, opazna je na treningih samozavest ekipe in verjamem, da bomo uspešno zaključili jesenski del. Ne oziramo se na stanje na lestvici, zavedamo se, da nas čaka zahtevna naloga,” pravi vezist Maribora Aljaž Antolin, ki ga v torek s soigralci čaka dvoboj proti Radomljam.

Na papirju morda delujejo kot lažji nasprotnik, a …

Vijolični ne bi smeli imeti prezahtevnega dela, saj mlinarji z le trinajstimi osvojenimi točkami skupaj z Goričani in Sežančani bijejo boj za obstanek. A kljub le dvema zmagama v sezoni – zadnjo so dosegli 29. julija – trener državnih prvakov Damir Krznar opozarja, da nogometaši njegovega stanovskega kolega Nermina Bašića na igrišču praviloma puščajo precej boljši vtis kot kažejo rezultati.

Foto: Jure Banfi

“Na papirju morda delujejo Radomlje kot lažji nasprotnik, a moramo vstopiti v tekmo z enako mero energije. Njihova igra ni sorazmerna s položajem na lestvici, o tem ni dvoma. Zato dodatno opozarjam fante na popolno zbranost in osredotočenost. Naša trenutna dobra forma ne pomeni lažjega izhodišča, treba bo vložiti velik trud za nove tri točke. Morali bomo biti izredno potrpežljivi v igri in pozorni na njihove protinapade, saj imajo agresiven pritisk na igralca z žogo. Spoznanje, da so tekmeci dolgo brez zmage, ne pomeni ničesar in moramo narediti vse, kar je v naši moči, da izrazimo svoje prednosti,« meni Hrvat na klopi Maribora.

Kot še dodaja Krznar, je stanje v moštvu spodbudno, zdravstvene težave imata namreč le branilca Nemanja Mitrović, ki še ni pozdravil tetive, in Andraž Žinić, ki ima vročino.

Komentari

Vaš komentar