Kvesić: Olimpija ima zagotovo najboljšo sredino v ligi

Nogomet 6. Avg 202214:00 1 komentar

Vročica pred jutrišnjim prvim večnim derbijem se stopnjuje. Po dolgem času v slovensko tekmo vseh tekem kot favoriti vstopajo nogometaši ljubljanske Olimpije, ki v teh dneh žarijo od samozavesti. V uspeh zmajev je prepričan tudi eden izmed njihovih najvidnejših posameznikov Mario Kvesić.

Ko iščemo igralce z dodano vrednostjo v ekipi ljubljanske Olimpije, najprej pomislimo na Maria Kvesića. 30-letnik je soliden, ko ima slab dan. Ko ima dober dan pa je verjetno eden najboljših nogometašev v Prvi ligi Telemach. Njegov vpliv na igro Olimpije je bil dobro viden na nedeljski tekmi z Bravom. V prvem polčasu, ko je sedel na klopi, je bila igra zmajev počasna, zaspana, brez energije. Ko je v drugem polčasu prišel na igrišče, so zeleno-beli zaigrali bistveno bolje in prišli do tretje zmage v sezoni.

V nedeljo bo v Ljudskem vrtu tekmo skoraj zagotovo nogometaš iz Bosne in Hercegovine začel od prve minute: “Počutim se dobro. Pred tekmo z Bravom sem v kratkem času odigral veliko tekem, zato sem dobil nekaj odmora. Zdaj pa nas čaka derbi. Vsaka tekma prinaša določen pritisk, na vsaki tekmi želiš pokazati vse, kar znaš. A derbi je derbi, motivacija, želja in tenzije so še nekoliko večje,” razmišlja izkušeni vezist.

V zvezni vrsti na začetku sezone odlično sodeluje z Agustinom Doffom in Timijem Maxom Elšnikom. To je “trojka”, ki daje tempo igri Olimpije, ki skrbi za čim hitrejši prehod žoge iz obrambe v napad, pa tudi za številne odvzete žoge na sredini igrišča.

“Naša zvezna vrsta je boljša od mariborske. Tu je zagotovo naša prednost. Dobro se razumemo med sabo, vsak dan smo bolj povezani. Prepričan sem, da imamo najboljšo zvezno vrsto v ligi,” odločno poudarja Kvesić.

Zadetek Kvesića proti romunskemu Sepsiju

Pred derbijem forma ni pomembna

Čeprav Maribor trenutno ni v najboljšem položaju in je izgubil tri tekme zapored, je Olimpijina “osemnajstica” dovolj izkušena, da ve, da forma ekipe pred derbijem ni pretirano pomembna.

“To, da je Maribor izgubil tri tekme zapored, pred derbijem ne pomeni nič. Psihološko se lahko to obrne na eno ali drugo stran, lahko da bodo še bolj jezni in motivirani, lahko pa mi izkoristimo svoj dober moment. A vemo, ko je derbi, prejšnji rezultati ne štejejo prav veliko,” zaključuje Kvesić.