Le še ena ovira na poti do naslova – pekel Fazanerije

Nogomet 21. Maj 202218:00
Delite:
Foto: Jure Banfi

Ob ogledu koledarja sezone si tega zagotovo niso želeli. Da bi o prvaku odločala tekma v Murski Soboti, namreč. A nato so si to želeli bolj, kot karkoli drugega. Da bi odločal ravno ta obračun in da bi imeli vse karte v svojih rokah. Zdaj so tu, v velikem finalu letošnje slovenske nogometne sezone. Bo Maribor vendarle kot prvi prečkal ciljno črto?

Dejstvo je, da je za Mariborčani še ena precej nemirna nogometna sezona. O tem dovolj pove že dejstvo, da sezone ne zaključuje isti trener, kot jo je začel. Simon Rožman se je v Ljudskem vrtu hitro izgubil v vrtincu ambicij in takšnih in drugačnih interesov, ki jih v najtrofejnejšem slovenskem nogometnem klubu nikoli ni malo. Radovan Karanović je s svojo mirnostjo, predvsem pa poznavanjem okolja znal stvari postaviti na svoje mesto in zdelo se je, da bodo vijolice, ki pregovorno cvetijo spomladi, prvenstvo znale že nekje ob koncu aprila obrniti v svojo korist.

A to je bil račun brez Koprčanov, ki se niso in niso dali ter so še vedno trn v peti Mariborčanov. Po spodrsljaju kanarčkov proti Radomljam pa imajo vendarle zdaj vijolice vse v svojih rokah. A ekipo znova pretresajo notranji nemiri – vprašanja prihodnosti Ognjena Mudrinskega, finančnih nagrad Radomljanov in nadaljnje usode Radovana Karanovića ostajajo odprta.

Podobno kot to je to nekoč počel Zlatko Zahović, skuša medijski pritisk oziroma pritisk javnosti na svoja pleča prevzeti Marko Šuler. Vse v želji po tem, da bi se ekipa čim bolj mirno pripravila na tekmo sezone, gostovanje v Murski Soboti, kjer se jutri obeta čisto pravi slovenski nogometni praznik. Že od sredine tedna namreč za tekmo ni na voljo niti ene vstopnica in družbena omrežja so preplavile vprašanja o tem, kje se še da dobiti dragoceni list papirja.

Fazanerija bo jutri “pokala po šivih”. Foto: Jure Banfi

Tudi za trenerja bo to tekma kariere

“Ta teden smo si želeli takšnega scenarija. Vemo, kaj lahko pričakujemo v Murski Soboti in pripravljeni smo na to. Na razpolago so vsi nogometaši. Dobro smo usklajevali psihološko in taktično pripravo, vemo, kakšen je vložek na tej tekmi. V tekmo bomo šli brez kalkulacij, želimo si prekiniti negativen niz na obračunih z Muro. To nam je pred kratkim uspelo na obračunu z Olimpijo, zato sem optimist,” pred obračunom razmišlja strateg Maribora Radovan Karanović, ki se zaveda, da bi z osvojenim naslovom popolnoma utišal govorice o tem, da vijolic v prihodnji sezoni ne bo več vodil kot glavni trener.

Iz tabora Mure te dni v Ljudski vrt prihajajo jasna sporočila – Prekmurci niti malo ne razmišljajo o tem, da bi vijolicam karkoli podarili. Fazanerija je razprodana, črno-beli v tej sezoni proti Mariboru še niso izgubili, tudi navijači lanskoletnih prvakov pa so za slovo do sezone željni še enega velikega skalpa.

“Zavedamo se, da bo to velika tekma, ampak na to smo pripravljeni. Tradicija ni na naši strani, toda pred nami je 90 minut odločitve. Mura ima širok kader in znali bodo zakrpati nekatere luknje zaradi manjkajočih igralcev. Če ne bomo dali vse od sebe, ne bomo prvaki. Če pa bomo pravi, se ne bojim tega, da ne bi bili uspešni,” pred odločilno tekmo sezone še razmišlja trener Maribora.

Foto: Uroš Skaza

Legendarni kapetan se želi posloviti z naslovom

Tekma v Murski Soboti bo posebna tudi zato, ker se bo po njej od nogometnih zelenic dokončno poslovil Marcos Tavares. Slednjemu so v zahvalo za vse, kar je dal Mariboru, v zadnjem tednu navijači pripravili kar nekaj sijajnih dogodkov, tudi na Fazaneriji pa bodo najzvestejši navijači vijolic zagotovo znali svojega legendarnega kapetana še zadnjič pozdraviti na igrišču.

Foto: Jure Banfi

“Maribor že tri leta čaka na naslov. Že lani smo bili v podobni situaciji, a se ni izšlo po naših željah. Verjamem, da se tokrat bo. Mura ima dobro ekipo, a mi smo na tekmo odlično pripravljeni. Za nas je ta tekma veliki finale in želimo si ga obrniti v svoj prid. Energija bo prava, to je derbi. Naša naloga je, da smo osredotočeni na tekmo, igrati pametno ter se izogniti temu, da bi nas ponesla čustva. Želim pa se posloviti z naslovom, v mojem načrtu je, da ekipi pomagam tudi na igrišču,” pred zadnjo tekmo kariere sporoča Marcos Tavares.

Komentari

Vaš komentar