Lep nogometni večer, ki ga je začinil Mustafa Nukić

Nogomet 10. Maj. 202219:05 > 19:15
Delite:
Dogodek je obiskal tudi Mustafa Nukić. FOTO: Lucija Sobočan, Rok Kutin in Freedomelements.

Prejšnji teden so fantje s portala Enotnost, ki ponuja kup zanimivih vsebin preteklega in sedanjega dogajanja okoli Olimpije, organizirali prvo druženje v živo. Povod za lep nogometni večer, ki ga je z nenapovedanim prihodom začinil ljubljenec ljubljanskih navijačev Mustafa Nukić, je bila predstavitev knjige avtorja Tima Dobovška "3:0 b.b.", zbirke kolumn o slovenskem nogometu.

Vsak navijač, ki podrobno spremlja dogajanje pri Olimpiji, zagotovo pozna portal Enotnost in podcast Tajno društvo OFC.

Prejšnji teden so lahko ustvarjalce vsebinsko zelo bogatega projekta navijači Olimpije in preostali spoznali tudi v živo.

Povod za dobro organiziran dogodek in prvo druženje v živo je bil izid knjige Tima Dobovška, v kateri se avtor pronicljivo dotika številnih zanimivih tem slovenskega nogometa.

O slovenskem in tudi evropskem nogometu je bilo govora tudi v približno dve uri trajajočem prijetnem klepetu ob pivu in prigrizkih, ki ga je povezoval Žiga X Gombač.

Priznani pisec mladinskih del je tudi eden izmed zunanjih kolumnistov, ki na portalu ustvarjajo vsebine. Ob njem pomagata tudi priznani novinar Boštjan Videmšek in nepogrešljivi kralj številk Olimpije Matjaž Homar, v slovenskem nogometnem prostoru znan pod imenom OptaŽabar.

Tim Dobovšek, avtor knjige “3:0, b.b.”. FOTO: Lucija Sobočan, Rok Kutin in Freedomelements.

Mustafa Nukić: Zdi se mi, da bi lahko veliko naredili tudi nogometaši

Prisotni – zbralo se nas je kakšnih 30, dogodek pa bo, tako kot vsi njihovi podcasti, kmalu predvajan tudi na youtubu -, so razglabljali o vsem mogočem. Seveda tudi o tem, kako slovenski nogomet spraviti na višjo raven.

“Veliko bi lahko spremenili tudi nogometaši sami. Ko spremljam soigralce iz drugih držav nekdanje skupne Jugoslavije, so vsi zelo samozavestni in hvalijo svoj nogomet. Pravijo, da so najmočnejši in najboljši. Pri nas je drugače. Zdi se mi, da sami sebe in našo ligo podcenjujemo, jo dajemo v nič,” je zanimivo razmišljanje predstavil zagotovo najbolj eminenten gost. Prvi strelec Olimpije in ljubljenec njenih navijačev Mustafa Nukić, ki je ustvarjalce Enotnosti presenetil z nenapovedanim obiskom.

“Glede na to, kako me hvalijo, je to najmanj, kar sem lahko naredil,” nam je povedal pred dogodkom in dodal, da tudi sam pogosto konzumira vsebine, ki jih ustvarjajo fantje s portala Enotnost. Če kdo, potem je Nukić njihova “muza”. Nenazadnje so pred kratkim posneli oddajo, v kateri so več kot eno uro govorili samo o njem.

FOTO: Lucija Sobočan, Rok Kutin in Freedomelements.

Enotnost in Tajno društvo OFC

Vsebine ustvarjajo ustanovni člani Aljoša Cankar, Matej Klinc, Luka Lojk in Miha Zupan, po novem pa tudi nekdanji novinar in tiskovni predstavnik NK Olimpija Miha Žakelj. Sodelujejo že več kot dve leti in se na tedenski ravni ukvarjajo z Olimpijo, brskajo po njeni preteklosti, secirajo sedanjost in v podcastih gostijo številne eminentne goste.

Pred njihov mikrofon so se tako usedli tudi najboljši slovenski nogometaš vseh časov Branko Oblak, nekdanji selektor slovenske reprezentance dr. Zdenko Verdenik, televizijski novinar Igor. E. Bergant, pisatelj Esad Babačić in še mnogi, ki so tako ali drugače povezani z imenom Olimpija in njeno preteklostjo. Pa tudi nogometaši, ki so del njene novejše zgodovine, kot so zdajšnji kapetan Timi Max Elšnik, prejšnja kapetana Branko Ilić in Darijan Matić ter še mnogi preostali.

Komentari

Vaš komentar