Lov na Mijića: bogata tujina kvari načrte Celja in Maribora

Nogomet 9. Maj 202414:00 1 komentar
Patrik Mijić
Patrik Mijić. Foto: Jure Banfi

Napadalec Rogaške Patrik Mijić je to pomlad postal stroj za doseganje zadetkov. Njegova epizoda v Sloveniji bo očitno zelo kratka, nasmiha se mu prestop v tujino.

“Z njegovo prodajo bi pokrili polovico proračuna sezone. Povpraševanja je veliko, tako iz tujine kot tudi Slovenije, tako da ga bomo težko zadržali,” je te dni v pogovoru za Sportal dejal športni direktor Rogaške Nino Ivačić.

Govoril je o Patriku Mijiću, hrvaškem napadalcu Slatničanov, ki je na 18 tekmah v drugem delu sezone dosegel kar 12 zadetkov in črno-bele popeljal v finale pokala ter zelo blizu zagotovitve obstanka v Prvi ligi Telemach.

S svojimi predstavami je nogometaš, ki smo ga nedavno gostili tudi v naši nogometni oddaji Pod prečko, hitro vzbudil zanimanje praktično vseh najmočnejših klubov slovenskega prvenstva. A Celje in Maribor bosta morala pohiteti, predvsem pa napeti svoje finančne mišice, če želita Mijića zvabiti v svoje vrste. Na vrata Rogaške namreč trkajo tuji klubi.

Patrik Mijić
Patrik Mijić je trenutno eno najbolj vročih imen Prve lige Telemach. Foto: Jure Banfi

Rusi, Avstrijci, Poljaki, celo Japonci

Že pred časom se je omenjalo, da ima 25-letnik snubce iz Švice, izvedeli pa smo, da ga na zadnjih tekmah spremljajo ogledniki graškega Sturma. Ob tem vse bolj konkretni postajajo Rusi in Poljaki, po naših informacijah Mijića želi v svojih vrstah ruski Baltik, Hrvat še kako zanima tudi poljski Gornik Zabrze, katerega barve brani slovenski reprezentant Erik Janža. Na Rogaško se je v teh dneh, tako pravijo naši viri, obrnil celo klub iz Japonske.

Če se je sprva zdelo, da bo Rogaška s prestopom napadalca, ki je v klubu zgolj nekaj mesecev, zaslužila dobrih 100.000, je bržkone ta številka zdaj dobila nekajkratnik. Jasno, ob predpogoju, da Rogaška dobi licenco za igranje v Prvi ligi Telemach v prihodnji sezoni. V nasprotnem primeru bo bržkone Mijić pri iskanju novih delodajalcev dobil proste roke …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje