Mariborska publika obupuje, Karanović še ne

Nogomet 8. Avg 20226:45 > 11:32 4 komentarji
Radovan Karanović
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so po izgubljenem derbiju v četrtem krogu Prve lige Telemach proti Olimpiji (0:2) še poglobili rezultatsko krizo. Sinočnji poraz v Ljudskem vrtu je bil že njihov četrti zaporedni, prav nič prijeten pa ni pogled niti na lestvico, kjer se nahajajo povsem na repu.

Čeprav se je sezona šele dobro začela, v vrstah aktualnega državnega prvaka iz Maribora že zvonijo alarmi. Vijolična barka v najbolj pomembnem obdobju sezone, ko si skuša zagotoviti evropsko jesen, tone vse globlje in globlje. Sinoči so po Šerifu, Kopru in HJK vknjižili še četrti zaporedni poraz, da je situacija še toliko slabša, jim ga je prizadejal njen največji tekmec iz Ljubljane, ki je Štajercem po zadetkih Svita Sešlarja in Timija Maxa Elšnika sedaj zbežal že na devet točk prednosti.

Vrhunci s tekme Maribor – Olimpija:

S tribun Ljudskega vrta zaradi tega veje vse večje nezadovoljstvo in tudi jeza, saj je bilo po novi ničli znova slišati žvižge navijačev, ki še enkrat več niso videli pretirano kakovostne predstave. Olimpija se je na svojega nasprotnika dobro pripravila in izkoristila svoje priložnosti, Mariborčani pač ne.

“Po spet izgubljeni tekmi ni enostavno dati določene izvlečke. Vseeno moram reči, da kar sem po koncu videl pri igralcih … Najbolj sem nesrečen zaradi njih, saj so določeni fantje pustili solze. Dokazali so, da jim ni vseeno, kar se dogaja in na to sem ponosen,” je dejal Radovan Karanović.

Radovan Karanović
Foto: Jure Banfi

Nasmešek trenerja trenutno zadnjeuvrščene ekipe prvenstva, ki ga je krasil ob koncu minule sezone, je zdaj že povsem izginil, a kljub vsemu vztraja, da se bo z nekaj sreče rezultatska krivulja prej ali slej obrnila navzgor.

“Zmanjkal nam je kanček sreče, še posebej ob priložnosti Žana Vipotnika. Mislim, da bi ta priložnost morda pripeljala do drugačnega psihološkega momenta. Na našo nesrečo smo spet prejeli gol s kota, zaradi česar je bilo nadaljevanje precej težje,” je poudaril 53-letnik, ki se vse težje oklepa svojega stolčka, a ne obupuje.

Časa za to niti nima, saj ga s svojimi igralci že v četrtek čaka povratni dvoboj v kvalifikacijah za ligo Evropa proti HJK. “Narediti moramo vse, da bodo fantje dvignili glave in v Helsinkih dobili tekmo. Če ne bomo verjeli, se to ne bo zgodilo.”

Kaj je po izgubljenem derbiju še povedal Radovan Karanović?

FOTO: Jure Banfi.

O tem, kje tiči težava:

Smo v nekem obdobju, ko nam ne gre realizacija pred golom, po drugi strani pa mislim, da prelahko dobivamo zadetke. To se odraža na ekipi. Kljub temu sem še vedno zelo optimističen in to želim, ne glede na to, kaj se govori in piše, prenesti na ekipo. Mislim, da si fantje niso zaslužili, da smo v takšni situaciji. Tako odnos na treningih kot na tekmah je pravilen. Kljub vsemu je kar nekaj pozitivnih stvari. A če tekmo izgubiš, ne moreš reči, da je to realnost.

O žvižgih s tribun in podpori navijaške skupine Viole:

Ponosen sem na to, saj mislim, da so tisti pravi navijači prepoznali moj trud in trud strokovnega štaba. Tisti, ki žvižgajo, verjetno že vedo, zakaj to počnejo.

O tem, od kod črpa optimizem:

Ne glede na točkovno razliko vem, da ko se bo situacija obrnila, se bo obrnila v pravo smer.

O prejetih zadetkih:

Gre za zadeve, ki se nam na našo nesrečo dogajajo. Ko poskušamo na treningih popraviti te stvari, se nam nato vedno znova zgodijo na tekmah. Prvi prejeti gol nas je zagotovo popeljal v povsem neželeno smer. A imamo kar nekaj mladih fantov, ki jim v določenem trenutku pade koncentracija. To se enostavno zgodi.

FOTO: Jure Banfi.

O tem, zakaj se po prejetem golu ne uspejo vrniti:

Že na prejšnji tiskovni konferenci sem razlagal določene stvari. Zdaj se nam je poškodoval še Max Watson in mislim, da smo ga izgubili za jesenski del. Kot sem slišal, si je nos zlomil Vladan Vidaković. Vse zadeve, ki sem jih doslej razlagal, sem jih razlgal z razlogom. Mislim, da nas bo prej ali slej morala poljubiti sreča.

O tem ali je že obupal:

Ne bi rekel, da sem obupal, s tem se ne strinjam.

O morebitnih čustvenih zasukih v slačilnici:

Kljub porazu proti Helsinkom sem bil z odzivom igralcev že pred tekmo zadovoljen. Pokazali so določen karakter, čeprav nam ni bilo lahko, saj smo izgubili tri zaporedne tekme. Zagotovo odziv v slačilnici naredi svoje. Ko izgubiš tekmo, pride do slabe volje. A fantje so s tem pokazali, da jim ni vseeno.

O tem, da v ekipi ni pravega vodje, kot je bil lani Ognjen Mudrinski:

Seveda bi igralec, kot je bil on, prinesel veliko dobrega. Vseeno mislim, da se bodo tisti, ki so letos prišli, dvignili na to raven, da bo ekipa videti zelo dobro. Igralec, ki bo vodja, se bo pojavil skozi tekme. A pred tem mora priti do nekega klika.

Gregor Sikošek. FOTO: Jure Banfi.

O tem, kdaj se bo dvignila rezultatska krivulja:

Če ne bom optimističen jaz, bodo težko tudi drugi. Izhajam iz tega, kar smo že naredili. Verjamem, da veliko tudi dobrega. Bom povedal realno – danes so krči prijemali igralce Olimpije in ne moje. Tudi to nekaj pove. Mislim, da se bo prej ali slej pokazal rezultat našega dela.

O izjavi, da bi bil zadovoljen, če derbija ne bi izgubil in ali si kot trener Maribora to lahko privošči:

V položaju, v kakršnem smo, je bilo to povedano z razlogom. V nogometu nismo od včeraj in če pride do slabe serije, se ve, da pozitivno vpliva tudi neodločen rezultat. Sam bi bil srečen, če bi tokrat igrali neodločeno.

O tem, ali pri njemu že gori alarm:

V tem trenutku nikakor ni lepo. Če bom še vedno na čelu ekipe, vem, da bomo naredili vse, da se to spremeni.

Veselje Svita Sešlarja, ki je Olimpijo v prvem polčasu popeljal v vodstvo. FOTO: Jure Banfi.

O tem, ali so v klubu enotni pri iskanju razlogov, zakaj je prišlo do krize:

Mislim, da smo.

O tem, ali je ogrožen njegov položaj trenerja:

Iskreno, o tem ne razmišljam.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje