“Messi iz Zmijavcev” zapušča slovensko ligo

Nogomet 6. Jul 202214:15 > 14:33 0 komentarjev

Ko je pred nekaj mesecev vstopil v slovenski nogometni prostor, ga je na sončni strani Alp poznal le malokdo. Danes ga poznamo vsi, ki spremljamo dogajanje v Prvi ligi Telemach. A v njej ga v novi sezoni ne bomo več gledali, Tomislav Mrkonjić namreč odhaja na Nizozemsko. Prestop so uradno že potrdili tudi pri Radomljah.

“Nogometa nikoli nisem dojemal kot nekaj, zaradi česar bom imel na bančnem računu milijone. Zadovoljen sem predvsem, ko občinstvo uživa v mojih igrah. Ničesar ne obžalujem,” je o svoji precej anonimni karieri v nedavnem intervjuju za Sportklub razmišljal Tomislav Mrkonjić. Zdaj bo imel priložnost, da svojo nesporno nogometno kvaliteto vendarle dokaže tudi na večjem nogometnem odru.

Potem, ko je na vsega 16 tekmah v letošnji sezoni dosegel kar osem zadetkov, je prišel čas za največji korak v njegovi karieri. 28-letnik bo v kratkem postal nov nogometaš nizozemskega Zwolleja. Slednji je sicer v tej sezoni izpadel iz nizozemske nogometne elite, a imajo v klubu resen načrt, da se ekspresno vrnejo v Eredivise.

Glede na to, da je imel Mrkonjić z mlinarji sklenjeno pogodbo do konca sezone, Radomljam pripada tudi določena odškodnina. Ta ni visoka, a bi lahko ob nadaljnjih uspehih “Messija iz Zmijavcev” v majici Zwolleja pošteno narasla. Po Marku Zabukovniku, ki je pred kratkim odšel v Celje, je to že drugi nogometaš rumeno-črnih, ki bo v tem poletju nekoliko napolnil klubsko blagajno.

“Prestop je več kot zadovoljil vse vpletene strani. Klubu je na ta način uspelo prodati igralca, ki je tu preživel le šest mesecev. To je še en dokaz, da so Radomlje odlična sredina za razvoj potencialno vrhunskih igralcev,” so v izjavi zapisali pri Radomljah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!