Mladi slovenski reprezentant se iz Prekmurja seli v Belgijo

Nogomet 23. Maj. 202210:26 > 11:08
Delite:
Foto: Jure Banfi

Mladi slovenski nogometni reprezentant Jan Gorenc, ki se je slovenskemu prvoligašu Muri pridružil januarja 2020, je zapustil prekmurski klub, za katerega je zbral 65 prvoligaških nastopov, štiri nastope v pokalu in 15 nastopov v Evropi. V zameno za odškodnino se zdaj iz Mure seli v vrste belgijskega prvoligaša KAS Eupen, so zapisali muraši. Klub je po štirih letih zapustil tudi Klemen Šturm.

Gorenc se je z Muro veselil naslova pokalnih in državnih prvakov ter uvrstitve v konferenčno ligo, v črno-belem dresu pa si je izboril tudi status mladega reprezentanta.

Tekma z Mariborom v nedeljo je bila njegova zadnja v dresu Mure. “Jan se je v Fazanerijo preselil v iskanju novih minut in igralskega napredka. V Muri smo mu to omogočili, pri nas je zrasel v nogometaša, ki že trka na vrata članske reprezentance. Prestop na tuje je bil zgolj vprašanje časa,” je dejal predsednik kluba Robert Kuzmič.

Prvenstvena tekma proti vijoličastim je bila zadnja tudi za Klemna Šturma. Kot so zapisali pri Muri, so mu ob izteku pogodbe ponudili podaljšanje, vendar do dogovora ni prišlo.

Šturm se je Muri pridružil ob vrnitvi med prvoligaše, pred sezono 2018/19. Za Muro je v tem času v vseh tekmovanjih odigral 135 tekem in ob tem dosegel tri zadetke.

Odšel tudi Šturm, prišla dva nova igralca

Poleg Gorenca je klub zapustil tudi Klemen Šturm, ki je v nedeljo proti Mariboru odigral svojo zadnjo tekmo v črno-belem dresu. Muri se je pridružil ob njeni vrnitvi med prvoligaše pred pričetkom sezone 2018/19. Zanjo je v tem času v vseh tekmovanjih odigral 134 tekem in dosegel tri zadetke.

Iz kluba so medtem sporočili, da sta se njihovim vrsta pridružila 23-letni ofenzivni vezist Martin Šroler iz Aluminija in 27-letni napadalec Josip Majić, ki je v tej sezoni nastopal za drugoligaša Krko. Hrvaški nogometaš se je Novomeščanom pridružil v spomladanskem delu in v dvanajstih nastopih vpisal kar 15 zadetkov.

Komentari

Vaš komentar