Moje srce je bilo vedno pri Mariboru

Nogomet 7. Dec 202115:571 komentar
Ažbe Jug se je po dolgem času vrača v kader NK Maribor. Foto: Jure Banfi

Deset tekem, sedem zmag, dva remija in en poraz. Za tako uspešno statistiko Maribora v zadnjih desetih prvenstvenih krogih je zaslužen tudi vratar vijoličnih Ažbe Jug. Nekdanji nogometaš Bordeauxa in Sportinga je bil v ponedeljek gost Sportklubove oddaje Pod prečko, kjer je med drugim razkril, zakaj se je po desetletju odločil za vrnitev domov.

Devetindvajsetletnik je v drugi polovici jesenskega dela Prve lige Telemach v vrhunski formi, saj je na kar sedmih od zadnjih osmih obračunov ostal nepremagan. Mrežo je ohranil nedotaknjeno tudi na štajerskem derbiju proti Celju, ki ga je po golu Ognjena Mudrinskega s soigralci dobil z 1:0.

“Sem zelo vesel, da smo dobili tako zahtevno tekmo, čeprav je nismo začeli preveč dobro. A mislim, da je bila za gledalce tekma gledljiva, na igrišču pa je bilo kar težko. Smo zadovoljni, da smo osvojili tri točke, ki so zelo pomembne za našo ekipo,“ je novo prvenstveno zmago svoje ekipe pokomentiral Ažbe Jug,

Ko beseda nanese na njegove dobre predstave, hitro poudari, da te ne bi bile mogoče brez celotne ekipe, ki je svojo formo močno dvignila po prihodu Radovana Karanovića na trenersko klop Štajercev. Z njim na čelu je Maribor na desetih tekmah nanizal sedem zmag, dva remija in en poraz.

“Na začetku sezone sreča ni bila na naši strani. Vemo, da je zadnja linija enaka kot na začetku sezone, a gole smo dobivali prepoceni. Najpomembneje je, da smo ostali zvesti sami sebi in da smo vedeli, kako je treba delati, trenirati in verjeti, da so rezultati boljši. Mislim, da nas je to sedaj nagradilo. Še vedno stremimo k temu, da bodo rezultati in igra še boljši,” glavne razloge za vse boljše predstave Maribora navede sogovornik.

Kaj je v oddaji Pod prečko povedal Ažbe Jug:

Verjame, da lahko igrajo še boljše

A da bi lahko v Ljudskem vrtu jesenski del označili za uspešnega, bodo morale v zadnjem krogu ta konec tedna pasti še Domžale. “Cikel je treba zaključiti pozitivno. Zavedamo se, da doseženi rezultati ne pomenijo nič, če jesenskega dela ne zaključimo uspešno. Tekma z Domžalami je najpomembnejša od vseh. Da se potegne črta in analizira, kaj smo napravili dobro in kaj slabo, da to lahko popravimo in še izboljšamo naše rezultate. Verjamemo, da lahko igramo še boljše in serijo, ki smo jo naredili sedaj, še podaljšamo. Mislim, da smo tega tudi sposobni.“

Foto: Jure Banfi

Čeprav Domžalčanom letos igra ne steče po željah, pa letos Mariboru povzročajo kar nekaj preglavic. Tudi Jugu, saj so mu rumeni to sezono zabili že šest golov. “Že lansko sezono mi ni bilo preveč lahko. Od vseh ekip smo prejeli največ golov prav proti njim. Vsaka ekipa ima tekmeca, ki mu ne leži preveč. Za nas so to Domžale. A zato je motivacija še toliko večja. V soboto se jim želimo oddolžiti za vse pretekle poraze. A osredotočeni smo nase. Želimo dobro trenirati in dobro odigrati sobotno tekmo,” je motiviran vratar Maribora.

Z nasveti pomagal tudi Jasmin Handanović

Jug je sicer otrok Maribora, ki pa je v tujino odšel že zelo zgodaj. Kot najstnik se je leta 2009 iz mladinskih vrst preselil k Interblocku, dve leti pozneje pa ga je kupil francoski velikan Bordeaux. Tam je preživel štiri sezone, v nadaljevanju pa je branil še za portugalski Sporting in nizozemsko Fortuno Sittard. V štajersko prestolnico se je nato vrnil lansko poletje in ujel še zadnjo aktivno sezono vratarja Jasmina Handanovića.

Jasmin Handanović je pri Mariboru spisal zelo lepo zgodbo.

“Vrnitev domov je bila kar lahka, saj sem vedel, da bom ob svoji družini. Moje srce je bilo vedno pri Mariboru. Jasmin je pri Mariboru spisal zelo lepo zgodbo. Vemo, kam je pripeljal klub. Bil je prvi, ki je tlakoval pot nam, ki smo ga nasledili. Zaradi tega nam je v narekovajih veliko lažje, saj vemo, kakšen potek dela je potreben, da prideš do takšnih rezultatov. Sedaj je na nas, da se dela na stvareh, ki jih je treba nadgraditi. Upam, da bodo temu sledili tudi rezultati,“ pravi nogometaš, navdušen tudi nad trenerjem vratarjev pri petnajstkratnih slovenskih prvakih Mitjo Pirihom.

Kot poudari, še ni sodeloval s tako dobrim trenerjem, kot je 43-letnik. “To je bil tudi eden od razlogov, da sem prišel v Maribor. Vedel sem, da se bo dobro delalo. Želim napredovati, biti še boljši in pomagati ekipi. Je pa zelo pripomoglo, da je bil v moji prvi sezono ob meni tudi Jasmin, ki mi je zelo pomagal in dajal nasvete. Tudi z njegovo pomočjo sem napredoval,“ sklene Jug, ki je v letošnji sezoni v devetnajstih prvenstvenih krogih prejel 21 golov, kar ga po uspešnosti v slovenski ligi uvršča na četrto mesto.

Komentari

Vaš komentar