Mura do zmage in s tem bližje vrhu

Nogomet 28. Feb 202118:01 > 19:54
GulliverImage
GulliverImage

Bravo je ob svojem 15. rojstnem dnevu v Ljubljani gostil tretjeuvrščeno Muro, ta je pogrešala Luko Bobičanca (poškodba), Žigo Kousa (bolezen) in še nekaj drugih igralcev, in iskal nadaljevanje niza neporaženosti, ki je pred tem krogom trajal že enajst tekem.

A zasedba Anteja Šimundže je ta Bravov niz končala, junak tekme pa je bil Kevin Žižek, edini strelec na tekmi. Mura je trdno na tretjem mestu s štirimi točkami zaostanka za vodilnima Mariborom in Olimpijo, Bravo pa ostaja v sredini lestvice.

Ekipi sta v prve pol ure pokazali bolj ali manj enakovredno predstavo, ki pa je ponudila nekaj zaključnih strelov, a nobenega posebej nevarnega. V 37. minuti pa je od daleč pri domačih sprožil Sandi Ogrinec in za malce zgrešil cilj. V 41. minuti pa je pred Matka Obradovića prišel spomladi zelo razpoloženi Mustafa Nukić, toda Murin vratar je bil uspešnejši.

Čvrsta igra na obeh straneh tudi v uvodu drugega polčasa ni dovoljevala kakšne nevarnejše akcije na eni in drugi strani, v 69. minuti pa je kljub temu prišlo do spremembe izida. Po podaji Klemna Šturma z leve strani je na prvi vratnici z glavo žogo v mrežo preusmeril Kevin Žižek za vodstvo Mure.

Bravo je nato poskušal izpeljati kakšno obetavno akcijo, svoje namere je usmeril proti napadu, ampak disciplinirana črno-bela vrsta je pravočasno prekinjala akcije rumenih.

Bravo bo v 25. krogu v nedeljo gostoval v Sežani, Mura pa bo dan prej gostila Aluminij.

Vir: STA