Mura proti Taboru nadoknadila dva gola zaostanka

Nogomet 21. Feb 202319:44
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure in CB24 Tabora Sežane so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2).

Izbranci Dušana Kosića so spomladi še naprej nepremagani. Tokrat je Kraševcem, ki so na predzadnjem mestu na lestvici, po prvem polčasu dobro kazalo tudi za zmago, saj so vodili z 2:0. V drugem delu pa so domači nogometaši, ki so šesti, le rešili točko, a s tem niso poželi veliko pohval navijačev, ki so se po obračunu oglasili z žvižgi. Mura je na treh tekmah tega dela sezone zbrala dve točki, Tabor pa pet.

Sobočani, ki so pogrešali kar nekaj standardnih nogometašev, so sicer hitro zagrozili, v četrti minuti je namreč Matic Maruško ob dobrem posredovanju Jana Koprivca zadel vratnico s strelom z 20 metrov. V deseti minuti Mirlindu Dakuju ni uspelo kaznovati napake Mihaela Briškija, ki mu je žoga ušla, oziroma je na koncu strel spet branil sežanski vratar.

Zato pa so Kraševci izkoristili svojo prvo priložnost na tekmi. Sacha Marasović je v 11. minuti žogo poslal v globino do Luke Šušnjare, ta je prišel pred vratarja Klemna Mihelaka in ga rutinirano premagal.

V 14. minuti bi lahko Fahd Ndzengue še povečal prednost gostov, a je iz ugodnega položaja v bližini gola zgrešil cilj. Na drugi strani pa je Koprivec spet izvrstno posredoval v 16. minuti, ko je v sredini kazenskega prostora streljal Ivan Šarić.

Foto: Jure Banfi

Koprivec se ni pustil presenetiti niti po strelu Martina Šrolerja v 23. minuti, Ndzengue pa je novo priložnost Tabora zapravil v 39. minuti, vendar je iz bližine žogo poslal čez gol. Je pa sežanski napadalec v 41. minuti po podaji Alena Korošca sam stekel proti vratom, takrat pa je le premagal Mihelaka za 2:0.

Mura se je v igro vrnila v 49. minuti, ko je Briški z igranjem z roko zakrivil enajstmetrovko. To je izvedel Nikola Petković, Koprivec je njegov poskus obranil, a se je žoga spet odbila do Murinega nogometaša, ki je v drugo le zadel za 1:2.

V 56. minuti je Mihelak preprečil povišanje Taborovega vodstva, ko je obranil strel Korošcu, v 69. pa je Mura izenačila, ko se je pred vrati najbolje znašel Petković. V 89. minuti je Mihelak obranil še en strel gostov, v 90. pa je Jakoslav Stanković zadel le zunanji del mreže Murinih vrat.

Mura bo v 24. krogu v soboto gostovala pri Bravu, Tabor pa pri Radomljah

Mura – Tabor Sežana 2:2 (0:2)

Petković 49/11m, 69.; Šušnjara 11., Ndzengue 42.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Šabanagić, Kasapović, Vojska.
* Mura: Mihelak, Kous, K. Cipot, Morris, Beganović, Zličić (od 84. Kasalo), Maruško (od 76. Šimkus), Šarić (od 46. Jovićević), Šroler, Petković, Daku.
* Tabor: Koprivec, Kouao, Ovsenek, Briški, Kaleba (od 85. Al. Zeljković), Gimsay (od 52. Iscaye), Ad. Zeljković (od 64. Halilović), Korošec, Marasović (od 53. Bešir), Ndzengue, Šušnjara (od 52. Stanković).
* Rumeni kartoni: Morris, K. Cipot; Briški, Stanković.
* Rdeči karton: /.

Konec tekme!

89. minuta: Priložnost za Tabor, da bi znova prišel do vodstva, a je Mihelak obranil močan strel Ndzengueja.

69. minuta: GOOOOL! Izenačenje v Murski Soboti! Znova je slabo posredovala gostujoča obramba, ki je na trenutke preveč nezbrana. Tokrat se jim je žoga izmuznila na drugo vratnico, kjer je bil Petković in s svojim drugim golom poravnal izid.

49. minuta: GOOOL! Mura znižuje na 1:2. Petković je najprej zapravil najstrožjo kazen, oziroma je Koprivec strel obranil, a se je žoga vrnila do Petkovića, ki je v drugo zadel prazno mrežo.

Konec prvega polčasa. Mura številnih priložnosti ni izkoristila, na drugi strani so bili gostje hladnokrvni. Prekmurce v drugem delu čaka težka naloga, če želijo vpisati prvo zmago v spomladanskem delu sezone.

42. minuta: GOOOOL! Kar je Ndzengue zapravil pred nekaj trenutki, je tokrat popravil. Hladnokrvno je odreagiral po vtekanju v prazen prostor in žogo poslal mimo vratarja.

38. minuta: Skoraj bi gostje podvojili vodstvo, a je Ndzengue iz bližine žogo preusmeril čez gol.

23. minuta: Šroler je močno streljal s kakšnih 20 metrov, a za las mimo vratnice. Ostaja 0:1, domači ne najdejo poti do mreže.

16. minuta: Muraši so zapravili še eno priložnost. Do neoviranega strela je v odličnem položaju prišel Šarić, znova se je izkazal Koprivec.

11. minuta: GOOOL! Gostje vodijo! Luka Šušnjara je lepo v šprintu z glavo sprejel podajo in stekel v kazenski prostor ter z močnim strelom ugnal domačega vratarja!

10. minuta: Daku je prišel do strela po veliki napaki obrambe Tabora, a meril naravnost v vratarja. Nova priložnost domačih je splavala po vodi.

3. minuta: Trese se vratnica! Z razdalje je močno sprožil Maruško, a je Jan Koprivec ravno dovolj posredoval, da je žoga zadela le vratnico.

Začetek tekme!

Komentari

Vaš komentar