Nad navijače Radomelj s kiji, zastavonoša pristal v UKC

Nogomet 1. Mar 202318:01
Foto: Aleš Fevžer

Po sobotni tekmi Prve lige Telemach med Radomljami in Taborom iz Sežane je na parkirišču v bližini stadiona v Domžalah, kjer domače tekme prve lige igrajo Radomljani, prišlo do hudega incidenta. Člane navijaške skupine mlinarji so namreč napadli zamaskirani neznanci, štirje člani skupine so morali poiskati tudi zdravniško pomoč. Po mnenju Radomljanov so bili zamaskirani huligani člani konkurenčne navijaške skupine kluba iz Prve lige Telemach.

Sporočilo za javnost NK Radomlje objavljamo v celoti

V soboto 25. 2. 2023, takoj po odigrani prvenstveni nogometni tekmi med NK Kalcer Radomlje in NK Tabor Sežana, so se na parkirišču v okolici stadiona dogajale popolnoma nesprejemljive in obsojanje vredne kršitve javnega reda in miru in brutalno fizično obračunavanje. Domačo navijaško skupino (Mlinarji) je na parkirišču, v svojih avtomobilih, pričakala tolpa zamaskirancev in nič hudega sluteče navijače, napadla s kiji in drugim topim orožjem.

Napadalci so napadali in tolkli vsepovprek in povzročili hude poškodbe oseb, ki so bile napadene – tri navijače navijaške skupine Mlinarji so oskrbeli v ZD Domžale, medtem ko je zastavonoša s hujšimi poškodbami končal v KC Ljubljana. Zamaskiranci so hudo poškodovali tudi starša našega mladega nogometaša, ki se je v tistem trenutku znašel na kraju dogodka.

Tekma med Radomljami in Taborom se je končala z 0:0, bolj pestro pa je bilo očitno po tekmi.

Ker so bili storilci zamaskirani, je bilo skoraj nemogoče ugotoviti njihovo identiteto, vendar predvidevamo, da so storilci člani navijaške skupine konkurenčnega kluba, ki nastopa v 1. PLT, verjamemo pa, da so policisti uspeli pridobiti kakšne dokaze, da bodo storilce lahko identificirali in primerno kaznovali.

V klubu ostro obsojamo vsako nasilje in neprimerno vedenje in bomo ukrepali na vseh institucijah, ki lahko pomagajo, da se podobni izgredi ne zgodijo nikoli več. O dogodku smo takoj obvestili policijsko enoto Domžale in prijavili dogodek. Stopili smo tudi v stik z NZS, kot vodjem tekmovanja, ker želimo preprečiti podobna dogajanja ne samo ob tekmah NK Kalcer Radomlje, ampak tudi na drugih prizoriščih nogometnega tekmovanja. V imenu kluba lahko zagotavljam, da bomo naredili vse potrebno, da se podobne zadeve ne bodo ponavljale. Dogodek močno in iskreno obžalujemo, poškodovanim pa želimo čim hitrejše okrevanje.

Predsednik NK Radomlje

Matjaž Marinšek

Komentari

Vaš komentar