Nasmejani Zeljković ne bo določal, kako naj igra nasprotnik

Nogomet 11. Maj 202223:42 > 12. Maj 2022 9:09 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Prvi cilj sezone Kopra je izpolnjen. Varovanci Zorana Zeljkovića so v vitrine Bonifike pospravili pokalno lovoriko, pri kateri je odločilno vlogo odigrala zlata menjava Andrej Kotnik, ki se je izkazal z golom in asistenco. Eden izmed koprskih junakov je bil z dvema zadetkoma zagotovo tudi Lamine Colley. Strateg Kopra pa je po tekmi pohvalil vse svoje varovance in poslal pomenljivo sporočilo tako v Ljubljano kot tudi Maribor.

Če se je 70 minut finala letošnjega pokala med Bravom in Koprom zdelo, da gre za tekmo, ki jo bo odločil en sam zadetek, če ne celo enajstmetrovke, smo na koncu dobili pravo goliado, ki so jo spretno v svojo korist obrnili nogometaši Kopra (3:1). Po tekmi je bil strateg kanarčkov Zoran Zeljković jasno zelo zadovoljen, a znova poudaril, da se Koprske ambicije v tej sezoni še niso končale. O čem vse je govoril strateg Kopra?

Foto: Uroš Skaza

O tekmi:

Takšna, kot sem jo pričakoval. Bravo je bil organiziran in čakal na protinapade. Dobro smo se pripravili na to in nasprotniku nismo dovolili veliko. Imeli smo več priložnosti ter na koncu zasluženo slavili. Z nekaj sreče, predvsem pa z veliko kvalitete.

Lamine Colley po tekmi z Bravom

O učinku rezervistov:

Fantom sem pred tekmo dejal, da imamo širšo klop od nasprotnika, da imamo več individualne kvalitete. Bravo je organiziran, nevaren v protinapadih, morali smo biti pazljivi, da naša formacija ni razpadla.

O tem, koliko bo slavja po tekmi:

Dejal sem fantom, tisti, ki ga jutri ne bo, bo kaznovan. Enako velja zame. Zagotovo bomo spili kakšno pivo, a nimaš vsak dan priložnost osvojiti dvojne krone, zato moramo biti popolnoma osredotočeni na to. Kakšno pivo pa smo si zagotovo zaslužili.

Zoran Zeljković v studiu po tekmi:

O ponedeljkovi tekmi z Radomljami:

Zadnjo tekmo Radomelj sem si ogledal v živo, verjamem, da bodo tudi proti nam igrali napadalen nogomet. A ne bom jaz tisti, ki bo izbiral način, kako bo nasprotnik igral proti nam.

O sporočilih iz tabora Olimpije ali Mure:

Veliko sporočil sem dobil, sploh od Ljubljančanov. Nekateri so res veseli zame, drugi se bolj veselijo zaradi Olimpije.

Ivica Guberac po tekmi z Bravom:

O tem, kdaj je začutil, da se lahko ekipa bori za dve lovoriki:

Iskreno sem vedel po približno sedmih krogih. Zavedal sem se, da imamo nekaj sreče, ker drugi igrajo Evropo. Hkrati pa mi je bilo popolnoma jasno, da smo konkurenčni vsem. Med zimskim premorom smo se še okrepili, zavedali smo se, kaj smo sposobni, hkrati pa tudi, kaj še moramo popraviti. Pripeljali smo še hitrejše, še bolj dinamične nogometaše in stopnjevali tempo proti koncu sezone. Zavedamo se, da moramo še naprej rasti v tej smeri, ker samo tako lahko naredimo nekaj v Evropi.

O ključnih tekmah v tej sezoni:

Zelo pomembna tekma je bila zagotovo tista tekma v Murski Soboti. Poraz proti Mariboru na Bonifiki je za nas pravzaprav prišel v pravem trenutku. Maribor ni bil veliko boljši od nas in fantom sem dejal, da smo na pravi poti ter da moramo tako samo nadaljevati. Od takrat nismo izgubili.

Maks Barišić po tekmi z Bravom

O “teorijah zarote” pred tekmo:

Na to se ne oziram, moja vest je čista. Na govorice pa ne morem vplivati. Dokler bom jaz trener Kopra, se zakulisnih igric ne bomo igrali.

O zadnji tekmi z Bravom in specifičnem igrišču:

Najprej bo zelo pomembno, kako bomo v ponedeljek odigral proti Radomljam. Če bomo odigrali dobro, nam bo naslednjo tekmo lažje. Ponedeljkova tekma bo izjemno pomembna.

O tem, da Maribor tokrat igra pred Koprom:

Mislim, da bi morali biti tekmi odigrani istočasno. Sami smo ta pritisk, ko lovimo nasprotnika, pogosto čutili na lastni koži. Ko v življenju moraš storiti nekatere stvari, ni lahko. Če smo večino sezone igrali na ta način, bomo tudi tokrat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!