Negotova prihodnost zmaja za milijon evrov

Nogomet 13. Maj 202213:30 > 14:14 1 komentar

O tem, da je na dober dan velika dodana vrednost Olimpije, ni nobenega dvoma. A prav lahko se zgodi, da Almedin Ziljkić ne bo več dolgo s svojimi potezami razveseljeval navijačev zmajev. Njegova nadaljnja usoda v zeleno-beli barvi je vse bolj nejasna, zelo mogoče je celo, da je zadnjo tekmo za Ljubljančane nogometaš iz Bosne in Hercegovine že odigral.

Na tekmi z Aluminijem Almedina Ziljkića ni bilo v kadru Olimpije. “Ziljkić ima določene težave, zato ga ni z nami,” je pred kamerami Sportkluba razmišljal Robert Prosinečki, ki je svojega varovanca po tekmi z Bravom tudi javno opozoril na to, da je nezadovoljstvo, ki ga je krilni napadalec izrazil ob zamenjavi, “njegov problem”.

A v resnici je trenutno največji problem 26-letnega krilnega napadalca poškodba hrbta, s katero se ubada že kar nekaj časa. Ker je Prosinečki svojim varovancem po tekmi z Aluminijem ponudil dvodnevni odmor, je te težave Ziljkić skušal reševati tudi s pomočjo terapevtov iz tujine. V vsakem primeru je njegov nastop na kateri izmed zadnjih dveh tekem, Olimpijo čakata še obračuna z Muro in Celjem, pod velikim vprašajem. Prav lahko pa se zgodi, da dvakratni reprezentant Bosne in Hercegovine sploh ne bo več zaigral v dresu zmajev.

600.000 razlogov za prodajo

Nobena skrivnost ni, da (tudi) zaradi Almedina Ziljkića že nekaj časa tekme Olimpije spremljajo številni tuji ogledniki. Po naših informacijah je na naslov ljubljanskega prvoligaša že pred tedni prišla tudi konkretna ponudba z Madžarske, ki pa vodilnih mož zmajev ni zadovoljila. Govora je bilo o 400 tisočakih, zeleno-beli pa za enega svojih najvidnejših posameznikov pričakujejo vsaj 200 tisoč evrov več.

Na portalu Transfermarkt je cena Almedina Ziljkića postavljena na 800 tisoč evrov.

A pretirano se Igor Barišić, Mladen Rudonja in sodelavci ne bodo smeli obotavljati. Ob lanskoletnem poletnem prihodu je namreč Ziljkić z Olimpijo podpisal zgolj dvoletno pogodbo, zaradi česar ima že po letu dni bivanja v Ljubljani precej adutov v svojih rokah. Če se pogajanja o prodaji zapletejo, mora namreč nogometaš iz Bosne in Hercegovine zgolj počakati do zime, ko se bo lahko z drugimi klubi že dogovarjal za brezplačen prestop ob koncu tekmovalnega obdobja 2022/2023.

Olimpija potrebuje finančno injekcijo

Olimpiji je tako na nek način znova ponagajal Milan Mandarić, ki je z nespretnim dvoletnim dogovorom poskrbel za to, da ima novo vodstvo Olimpije pri pogajanjih o prodaji Ziljkića precej težje delo. Mandarić je sicer po poročanju medijev iz Bosne in Hercegovine za prestop 26-letnika Borcu iz Banja Luke z bonusi vred plačal “debel” milijon evrov odškodnine. Naslednji prestop Ziljkića skoraj zagotovo ne bo dosegel takšne vrednosti, že dobrega pol milijona svežega kapitala pa bi v marsičem olajšalo delo novega vodstva ljubljanskega prvoligaša.

S tem, ko so se zmajem odprla vrata v Evropi in ko se obeta prva nekoliko bolj donosna prodaja, bo Olimpija dobila močno finančno injekcijo, s katero bodo tudi še vedno precej skrivnostni nemški investitorji, na čelu s predsednikom Adamom Deliusom, dobili zagotovilo, da ves finančni vložek ne bo na njihovih ramenih. Ker je še vedno odprto vprašanje, kdo bo plačal Sava Miloševića in nekatere preostale upnike Mandarićeve ere, pa je tako ali tako vsak dodaten evro v blagajni kluba iz Stožic več kot dobrodošel, če ne celo nujen.

Če povzamemo – prodaja Almedina Ziljkića se zdi za Olimpijo najboljša možna rešitev, čeprav bi nogometaša njegovega kakovostnega nivoja zmaji še kako potrebovali tudi skozi evropske kvalifikacije, v katerih zeleno-beli že vrsto let doživljajo en boleč poraz za drugim. Morda pa bodo Mladen Rudonja in sodelavci s prodajo nekdanjega reprezentanta Bosne in Hercegovine vendarle počakali do poznega poletja. Glede na to, da je bil športni direktor v teh dneh opažen v družbi Đorđeja Ivanovića, pa je morda zamenjavo za 26-letnika tudi že našel …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje