Nekdanji evropski prvak resno lovi vročo vijolico

Nogomet 27. Apr 202410:47 0 komentarjev
Arnel Jakupović
Arnel Jakupović izpušča zadnjo tekmo sezone. Foto: Uroš Skaza

Najboljši strelec Prve lige Telemach Arnel Jakupović je zbudil zanimanje romunske Steaue, ki za prihod napadalca vijolic pripravlja milijonsko odškodnino.

Čeprav bo sezona NK Maribor pod potegnjeno črto označena kot neuspešna, so se vseeno v dresu vijolic dokazali posamezniki, ki nase opozarjajo tudi širšo nogometno javnost.

To velja v primeru Arnela Jakupovića, s šestnajstimi zadetki najboljšega strelca slovenske lige. Avstrijec je svoj največji napredek dosegel v tem, da je prejšnja posamezna obdobja, ko je mesec ali dva igral v odlični formi, nato pa poniknil in se znova prebudil, sestavil v uspešno celotno sezono, ki jo bo morda kronal tudi z odmevnim prestopom.

NK Maribor Arnel Jakupović
Arnel Jakupović je v tej sezoni eden najboljših posameznikov Prve lige Telemach. Foto: Jure Banfi

Lovi ga povratnik na pota stare slave

Romunski mediji so se namreč v teh dneh razpisali o tem, da se za napadalca Maribora zanima evropski prvak iz leta 1985 Steaua. Slednja je v zadnjih letih sicer daleč od časov bleščeče preteklosti, ne le v Evropi, romunski velikan ima precejšnje težave tudi na domačih zelenicah, saj na državni naslov čaka že od sezone 2014/2015.

To čakanje pa se bo verjetno v kratkem zaključilo. Steaua je namreč na prvem mestu romunske lige in ima pred zasledovalci štiri kroge pred koncem devet točk prednosti. V luči skorajšnje vrnitve na domači prestol pa se klub, ki ga vodi kontroverzni predsednik Gigi Becali, že pripravlja na evropsko poletje.

Steaua
Steaua je bila nekoč najmočnejša ekipa Evrope. Foto: Guliverimages

Bo milijonska odškodnina dovolj?

V luči krepitve moštva za prihajajoče izzive so v Bukarešti pogledali tudi v Maribor oziroma proti Arnelu Jakupoviću. In se po naših informacijah v Ljudskem vrtu tudi že konkretno pozanimali, kakšna je možnost, predvsem pa cena izvedbe prestopa. Vijolice vrednost svojega napadalca ocenjujejo na nekaj več kot milijon evrov, kaj naj bi bila sprejemljiva cena tudi za Steauo.

Vseeno pa je prezgodaj govoriti o tem, da je posel praktično že zapečaten. Jasno, najprej v zraku visi vprašanje, ali bi Jakupović sploh sprejel menjavo mariborskega okolja z Romunijo, poleg tega pa ga resno spremljajo tudi nekateri drugi klubi. Že pozimi so se okrog njega resno smukala ruska moštva ter vrh kazahstanskega prvenstva in prav lahko se zgodi, da se bodo interesenti s svojimi ponudbami vrnili tudi v prihajajočih tednih. V vsakem primeru pa postaja vse bolj jasno, da Jakupović to pomlad igra zadnje tekme v mariborskem dresu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!