Nenavaden odziv Olimpije glede prihodnosti Alberta Riere

Nogomet 2. Nov 202216:224 komentarji
Foto: Aleš Fevžer

Športni direktor NK Olimpija Ljubljana Goran Boromisa se je s precej nenavadno izjavo za javnost odzval na nedavne špekulacije glede morebitnega odhoda glavnega trenerja Alberta Riere.

Kot smo v torek poročali na Sportklubu, naj bi španski strateg po nedeljski zmagi proti Kopru v slovenski Prvi ligi Telemach razmišljal celo o odstopu. Povod naj bi bilo dejstvo, da po tekmi za zmago ekipi ni prišel čestitati nihče iz vodstva kluba, čeprav sta bila na tribunah tako predsednik Adam Delius kot tudi direktor Igor Barišić. Za drastično potezo se Albert Riera naposled ni odločil.

Pomenljiv pa je bil tudi odgovor glede kazni, ki jo je klubu izrekla Nogometna zveza Slovenije. “Vsak teden se nekaj zgodi, to je res. Ne bežim od težav. Vse govorice morda niso resnične, a vedno, ko se pojavijo, nekaj stoji za njimi. Jaz sem že večkrat rekel, da bom reševal stvari, ki jih lahko rešim. Teh ne morem, zato se z njimi ne želim obremenjevati. Kazen še ni potrjena. Moram zaupati ljudem v klubu, kar mi govorijo,” je na novinarski konferenci odvrnil Španec, ki naj bi bil po naših informacijah nezadovoljen tudi z vmešavanjem vodstva v sestavo kadra za tekme zeleno-belih.

Albert Riera ostaja na klopi Olimpije. Foto: Uroš Skaza.

Boromisa zapise označil za zlonamerne

Dan pozneje se je iz Olimpije oglasil Goran Boromisa, ki je zapise označil za zlonamerne, v izjavi za javnost pa je posredno zbodel celo preostalih devet konkurentov v slovenskem prvenstvu, ko je dejal, da “imajo najboljše pogoje za delo v državi in so verjetno edini klub, ki ima do igralcev in strokovnega štaba za tekočo sezono poravnane vse obveznosti.”

Izjavo za javnost s strani športnega direktorja NK Olimpija Ljubljana objavljamo v celoti:

“Dejstvo je, da ima NK Olimpija najboljšega trenerja in najboljše moštvo. Kar se tiče nogometa ima NK Olimpija najboljše pogoje za delo v državi. Smo verjetno edini klub, ki ima do igralcev in strokovnega štaba za tekočo sezono poravnane vse obveznosti. Po vsaki odigrani tekmi obstaja možnost, da se v garderobi zgodijo trenja, vendar pa običajno v vseh športnih sredinah to ostane med štirimi stenami. Vseeno pa naj jasno povem, da po srečanju s Koprom ni bilo govora o nikakršnem odstopu trenerja. Žal to ni naša stvar, če je njegove, morebiti kritične besede v slačilnici na račun vseh nas, kdo razumel drugače ali pa posamezne besede iztrgal iz konteksta. Tako jaz, kot športni direktor, kakor tudi uprava kluba, brezpogojno zaupa glavnemu trenerju Albertu Rieri in njegovemu štabu, ter upa, da bo njegovo profesionalno, strokovno in ekzaktno delo še naprej tako uspešno kot do sedaj!”

Ne glede na komentar Boromisa ostaja neizpodbitno dejstvo, da se klub spopada s številnimi nerešenimi težavami. Nenazadnje je dovolj zgovorno nedavno posredovanje NZS, ki je razkrilo, da zmaji nekdanjim nogometašem dolgujejo več kot 253 tisoč evrov, na plačno nedisciplino pa sta predtem opozorila tudi nekdanja trenerja Robert Prosinečki in Savo Milošević.

Komentari

Vaš komentar