Nov posel med Domžalami in Mariborom, tokrat v obratni smeri

Nogomet 2. Avg 202218:44 > 20:46 0 komentarjev
Foto: NK Domžale

Potem, ko se je pred dnevi iz Domžal v Maribor preselil Andraž Žinič, je danes uradno potrjen nov posel med rumeno družino in vijolicami. Znova je govora o desnem bočnem branilcu, iz Štajerske pa se ob Kamniško Bistrico seli Mirko Mutavčić.

21-letnik je bil član Maribora zadnjih šest let, ob vstopu v kadetski staž je matično Gorico zamenjal za mesto ob Dravi. Skupno je za člansko ekipo vijolic zbral šestnajst nastopov, a se ob Martinu Milcu nikakor ni uspel ustaliti med pomembnejšimi nogometaši aktualnih državnih prvakov. Vseeno je s svojimi nastopi nase opozoril selektorja mlade slovenske reprezentance Milenka Ačimovića in lani oktobra zbral tudi edini nastop za slovensko reprezentanco do 21 let.

Desni bočni branilec je z Domžalami podpisal dveletno pogodbo.

“V novo okolje prihajam zelo motiviran. Prve treninge sem z ekipo že opravil, spoznal soigralce, strokovni štab. Veliko jih poznam že od prej tudi iz mlajših reprezentanc. Z glavnim trenerjem sva že sodelovala v Mariboru. Simon mi je namreč ponudil priložnost za igranje v članskem moštvu, debitantske nastope, ki mi bodo za vedno ostali v spominu. Osebno si v Domžalah želim napredovati, najprej pa bo seveda potrebno popraviti vtis s prvih tekem. Zmoremo več in prepričan sem, da bo pogled na lestvico kmalu bistveno lepši,” ob vrnitvi pod okrilje Simona Rožmana razmišlja Mutavčić.

Drugi današnji novinec je mladi branilec

Poleg Mutavčića je novi član Domžalčanov postal tudi Domen Zajšek. 19-letni branilec se ob Kamniško Bistrico seli iz mladinskih selekcij italijanske Rome, v Sloveniji se je najprej kalil pri Aluminiju, nato pa še pri Mariboru.

“V Italiji sem nabral ogromno izkušenj, ki mi bodo tekom kariere prišle še kako prav. Za to življenjsko priložnost sem zelo hvaležen, sedaj pa je prišel čas, da stopim na članski nivo in se tudi tukaj poskušam prebiti čim dlje. Najbolje se znajdem v osrčju obrambe, po potrebi tudi na boku. S prilagajanjem na novo okolje menim, da ne bom imel težav, se pa izziva v rumenem že zelo veselim,” je za klubsko spletno stran razmišljal novi branilec Domžal.