Pod prečko: Anekdote izkušenih nogometnih desetk

Nogomet 13. Mar 202321:55
Ibraimi in Popović; FOTO: Uroš Skaza

Vikenda je konec, nogometno dogajanje na slovenskih zelenicah pa smo podaljšali v oddajo Pod prečko. Tokrat smo v našo družbo povabili nekdanjega nogometaša Maribora in Olimpije, zraven pa še kapetana Celja, ki je v preteklosti nosil tudi dres slovenske izbrane vrste.

V našem studiu smo z veseljem pozdravili državnega prvaka v Sloveniji, Makedoniji in Kazahstanu Agima Ibraimija.

“Treniram še vedno. Ko živiš s tem, to postane rutina. Trenirati je tako, kot jesti. Od leta 2002 sem ves čas v pogonu,” je dejal Makedonec.

V preteklosti je nosil tako dres Olimpije kot Maribora, z vijolicami pa je pisal tudi fantastične evropske uspehe.

Na mednarodni ravni se je dolga leta preizkušal tudi Denis Popović, ki se je na jesen svoje kariere vrnil v domače Celje.

“Dobro se počutim, še vedno verjamem, da lahko nekaj časa igram na tej ravni. Strinjam se, da v teh letih razmišljam o slovesu. Starejši si, težje se je zbuditi in iti na trening, a pridejo izkušnje, ki pomagajo. Z leti znaš oceniti, kdaj je potrebno na igrišču teči, gibaš se racionalno,” je kolega v studiu dopolnil Popović.

Popović je govoril o norih zgodbah s Kitajske, kjer je njegova plača začela zamujati, zato se je moral pritožiti na mednarodno razsodišče in na koncu dobil nekaj več od milijona evrov.

Ibraimi se je spomnil, kako so mu med igranjem za Olimpijo na vrata potrkali policisti, omenil pa je tudi izjemen mladinski pogon Salzburga, ki naj bi bil po njegovih besedah že v njegovih najstniških fantastična valilnica in tudi danes v širši regiji izstopa.

Ibraimi je obujal tudi spomine izpred devetih let in zadetka proti Chelseaju v ligi prvakov. “Pred tekmo sem bil hudo bolan, imel sem temperaturo 40 stopinj celzija. Odšel sem v pisarno in Zlatku Zahoviću dejal, da ne morem igrati, a me je pregovoril. Zdržal sem 70 minut, potem ni šlo več. Spomnim se, da sem potem manjkal štiri naslednje tekme,” je dejal makedonski vezist.

Popović se je spomnil obdobja, ko se je začela norija s pandemijo. Takrat je moral v Aziji kar nekaj časa preživeti v bolnišnici, pa čeprav sploh ni imel virusa.

Trener Gorice Edoardo Reja (na sliki spodaj) je v kratkem pogovoru za Sportklubu odkrito pohvalil Prvo Ligo Telemach in dejal, da po dveh tekmah težko oceni možnosti Gorice za obstanek. Izkušeni strateg je pojasnil od kod znanje slovenščine z močnim furlanskim naglasom.

Eden izmed vrhuncev oddaje bo simpatičen intervju z zamejskim Slovencem Edyjem Rejo. FOTO: Profimedia.

Jasno, pozabili nismo bomo niti na sodniški pogled z Damirjem Skomino, v katerem pa smo imeli tokrat precej dela z iskanjem dvomljivih situacij, kar pomeni, da so sodniki svoje delo opravili zelo dobro. Za najlepše zadetke poskrbi Triglav, za najlepše obrambe Pivovarna Union in za najboljšo izjavo trgovina 365.

V Fantasy kotičku smo ugotovili, kdo je najboljši Fantasy manager. Ta prihaja iz vrst slovenskih rokometnih reprezentantov, član nemškega Wetzlarja, Domen Novak.

Komentari

Vaš komentar