Odhajajo Olimpijini mladinci, obetavna brata v Celje

Nogomet 6. Feb 202210:39 > 10:42
Foto: NK Celje

Ljubljanska Olimpija je na začetku svoje nove poti naletela na številne izzive. Nekatere, kot so zapadle finančne obveznosti, odhod odvečnih nogometašev in popolnitev ključnih igralnih mest, so zmaji že rešili. A zdi se, da ko zmaji zaprejo eno poglavje težav, se odprejo nove. Trenutno je na udaru mladinski pogon zeleno-belih.

Za ljubljansko Olimpijo je, kar se tiče mlajših selekcij, relativno uspešna nogometna jesen. Mladinci so jo sklenili na drugem mestu prvenstvene lestvice, z dvema točkama zaostanka za Domžalami, v primerjavi s katerimi pa so zmaji odigrali tudi dve tekmi manj. Nekoliko slabše je šlo kadetom, ki so po prvem delu sezone na 10. mestu.

Še bolj pomembno, kot sami rezultati, je bilo dejstvo, da je iz mladinskega pogona v zadnjem obdobju prišlo kar nekaj nogometašev, ki so našli svoje mesto v prvi ekipi. Miha Kompan Breznik, Nemanja Gavrić, Marcel Ratnik in Lun Benčina so mladeniči, ki so se v nogometni jeseni predstavili v prvi ekipi, zdelo se je, da mladinski pogon, nad katerim je bdel nekdanji članski trener zmajev Goran Stanković, opravlja dobro delo.

Novo vodstvo hitro zamenjalo Gorana Stankovića

A po prihodu novega vodstva so sledile spremembe. Goran Stanković je hitro dobil nezaupnico in postal preteklost Olimpije. “Težava, zaradi katere se sploh danes toliko pogovarjamo o mladinski šoli, je torej ta, da so vsi trenerji hitro zamenjali svoj položaj za mesto glavnega trenerja. Najti moramo osebo, ki bo živela z mladinskim pogonom,” je v pogovoru za Sportklub pred mesecem dni razmišljal Mladen Rudonja.

Mladen Rudonja in sodelavci so v nekaj mesecih dela dodobra prevetrili športni del NK Olimpija Ljubljana.

Rešitev za izpraznjeno mesto so Ljubljančani našli hitro, Stankovića je zamenjal trener mladincev Jasmin Jerić, a v mladinskem pogonu zmajev je še vedno zelo pestro. Po informacijah kolegov z EkipeSN je negotova usoda trenerja kadetske ekipe Sebastijana Cimirotića, dodatne težave pa predstavljajo tudi odhodi talentiranih nogometašev v druge sredine.

Kapetan mladinske ekipe poiskal nov izziv

Že v začetku meseca sta Olimpijo tako zapustila Mark Baruca in Matevž Kobal, ki sta odšla v Gorico, še večja težava za zmaje pa je odhod bratov Kujović v vrste Celjanov. Tian Kujović je igral za kadetsko ekipo, za katero je v tej sezoni tudi dosegel štiri zadetke, Anej Kujović pa je bil kapetan mladinske ekipe zeleno-belih in počasi tudi že trkal na vrata članske ekipe. A prave perspektive pri Ljubljančanih očitno nista videla, odslej bosta torej igrala v zasedbi grofov iz mesta ob Savinji.

Ko govorimo o odhodih mladih nogometašev seveda ne moremo niti mimo odhoda Mihe Kompana Breznika v Muro, kar seveda ostaja največja izguba zmajev v januarskem prestopnem roku.

Komentari

Vaš komentar