Odziv NZS: Nedovoljeno je samo nagrajevanje poraza

Nogomet 25. Maj 202211:43 > 11:452 komentarja
Delite:
Foto: Jure banfi

Nogometna sezona 2021/2022 v Prvi ligi Telemach še ni zaključena. V naslednjih dneh nas, tudi s prenosom na Sportklubu, čakata tekmi dodatnih kvalifikacij med Taborom iz Sežane in kranjskim Triglavom, precej več pozornosti pa v teh dneh nogometna javnost posveča zaključku rednega dela prvoligaške sezone, v katerem se je iskrilo predvsem na relaciji Maribor - Koper (z obvozom preko Radomelj). Zdaj se je na zadevo odzvala tudi Nogometna zveza Slovenije.

Potem ko smo se teme domnevnega mariborskega nagrajevanja nogometašev Radomelj na tekmi s Koprom dotaknili že v naši redni ponedeljkovi oddaji Pod prečko, se je včeraj na vse skupaj odzval predsednik FC Koper Ante Guberac in znova pretresel nogometno javnost.

Ni člena, ki bi prepovedoval nagrajevanje drugega kluba

Nogometna zveza Slovenije se ob naraščanju govoric o zakulisnem dogajanju ni odzvala. Do danes. Na krovno nogometno organizacijo smo naslovili nekaj vprašanj o tem, v kolikšni meri so morebitna dejanja Mariborčanov v neskladju s pravili zveze oziroma Prve lige Telemach. Na NZS odgovarjajo:

“V aktualnih pravilnikih ne obstaja člen, ki bi klubu prepovedoval nagrajevanje drugega kluba za dosežke ekipe na igrišču. Vplivanje na rezultat, v primeru nagrajevanja zmage, tako glede na pravilnike NZS ni prepovedano, tudi kodeks integritete NZS pa kot nedovoljeno prakso obravnava predvsem primere prirejanja rezultata nogometnih tekem, v katerih bi igralec ali nogometni klub rezultat priredila tako, da bi namerno izgubila tekmo.”

“V vsakem primeru pa Nogometna zveza Slovenije zagovarja pravno in moralno-etično stališče, da mora biti nogometno tekmovanje vedno pošten preizkus znanja in spretnosti, rezultat ves čas tekmovanja negotov, zmagovalec pa se mora odločiti na igrišču. V primeru nagrajevanja poraza je seveda drugače, takšna praksa je absolutno nedovoljena,” so nam odgovorili iz Nogometne zveze Slovenije.

Koprčani na NZS še niso poslali uradne pritožbe

Predsednik Kopra Ante Guberac je v zadnjih dneh poudarjal, da bo pravico iskal tudi pri pristojnih sodnih institucijah, napovedal je celo možnost, da zadevo preda Mednarodnemu športnemu razsodišču v Lozani. Na NZS poudarjajo, da glede razpleta sezone niso prejeli nobenih uradnih pritožb.

“O domnevnem finančnem nagrajevanju NK Radomlje s strani NK Maribor smo bili obveščeni le prek medijev, v tem trenutku pa proti enemu ali drugemu klubu ne teče noben disciplinski postopek,” še sporočajo s pisarn v Predosljah.

Komentari

Vaš komentar