Odziv Olimpije: Gre za poizkus destabilizacije pred derbijem

Nogomet 6. Okt 202214:45 0 komentarjev
NK Olimpija
Foto: Jure Banfi

Potem ko je v jutranjih urah završala informacija o tem, da se NK Olimpija Ljubljana spopada z grožnjo hude kazni Uefe, po kateri bi lahko zeleno-beli ostali celo brez prvenstvenih točk, so se zdaj odzvali tudi v vodstvu ljubljanskega prvoligaša. Direktor kluba Igor Barišić vse obtožbe odločno zanika.

Potem ko je precej razgrete informacije o tem, da ljubljanski Olimpiji zaradi neporavnanih finančnih obveznosti – predvsem do nekdanjih trenerjev Sava Miloševiča, Dina Skendra in Roberta Prosinečkega, grozi kazen Evropske nogometne zveze, nekoliko umirila že Nogometna zveza Slovenije, so se zdaj odzvali tudi v vodstvu ljubljanskega prvoligaša.

Direktor Ivan Barišić je pojasnil, da Uefa in NZS Olimpiji nista poznala nobenega zahtevka o nepoplačanih dolgovih. Hkrati pojasnjuje, da so računi plačani in urejeni ter da Olimpija plačuje vse sprotne obveznosti. Kar se tiče neplačanih stvari, ki so ostali s strani prejšnjega vodstva kluba, v klubu čakajo odločitev sodišča, nakar bodo ravnali v skladu z njihovimi določili.

Foto: Jure Banfi

Obsojanje nepotrebnega šikaniranja

“Trudimo se po najboljših močeh, da NK Olimpija ostane na vrhu slovenskih lestvic ter skupaj z zaposlenimi in navijači gradimo na statusu in ugledu kluba. Ker vse obtožbe proti klubu jemljemo resno, smo te informacije preverili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije, ki očitke skladno z nami zavrača,” pojasnjuje Igor Barišić.

Sporočilo za javnost Olimpije je jasno. V zmajevem gnezdu so prepričani, da so se te informacije pojavile z namenom destabilizacije pred večnim derbijem.

“Vsako nepotrebno šikaniranje, zbijanje morale in zlonamerno rušenje ugleda strogo obsojamo. V kolikor se bodo v medijih pojavljale nepreverjene in neresnične informacije, bo NK Olimpija predala zadevo pristojnim organom,” poudarjajo v NK Olimpija Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!