Olimpija odigrala pripravljalno tekmo, vodil jo je …

Nogomet 30. Jun 202218:40 > 19:59 0 komentarjev
Foto: SK

Včerajšnji pretres v NK Olimpija Ljubljana, se še ni umiril. Daleč od tega. A današnji sestanki so vendarle prinesli vsaj manjši preobrat. Robert Prosinečki, ki je že bil na izhodnih vratih kluba, je vodil zmaje na generalki pred Evropo, ko se je Olimpija pomerila s hrvaškim Šibenikom (0:0).

Potem, ko je v vodstvu Olimpije vrelo kar nekaj časa, je včeraj dokončno počilo. Spor Igor Barišić – Robert Prosinečki je v Ljubljano pripeljal tudi predsednika kluba Adama Deliusa, ki je bil včeraj zelo blizu odločitve, da se postavi na stran svojega direktorja in “osebnega prijatelja”, kar bi pomenilo, da zmaje zapušča naveza Robert Prosinečki – Mladen Rudonja.

A današnji sestanki so očitno prinesli vsaj manjši preobrat. Potem, ko je bil včerajšnji trening nogometašev Olimpije odpovedan, so danes zeleno-beli vendarle odigrali pripravljalno tekmo s Šibenikom. In na klopi je sedel Robert Prosinečki. Tekma se je končala z izidom 0:0, najnevarnejši nogometaš zeleno-belih je bil Mustafa Nukić, znova se je izkazal tudi Matevž Vidovšek.

A dokončne odločitve o tem, ali bo legendarni Hrvat še ostal na klopi zmajev še ni. Takoj po tekmi se sestanek med Adamom Deliusom in Robertom Prosinečkim nadaljuje.

Vse več je tistih, ki menijo, da bi se lahko vendarle zgodil velik preobrat in da bo klub zapustil Igor Barišić. Pritisk vseh zaposlenih v klubu, tudi strokovnega štaba in igralcev, je bil tako velik, da bi morebitna “noga” Prosinečkemu v klubu lahko zanetila čisto pravi upor.

Luč na koncu novega kaosa Olimpije je posvetila, a izhod iz njega je še zelo daleč …