Olimpija po remiju le še točko pred Mariborom

Nogomet 5. Maj 202419:38 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije in Mure so se v 34. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Član Olimpije David Sualehe je pred tekmo dejal, da bodo do konca prvenstva v boju za drugo mesto, ki prinaša drugi krog kvalifikacij konferenčne lige (tretje pa prvi krog), zadovoljni le s tremi zmagami. Danes so imeli zeleno-beli za prvo izjemno priložnost, saj je Mura celo tekmo igrala z igralcem manj.

Toda kljub temu, da so imeli žogo 70 odstotkov časa v posesti ter imeli 23 strelov (gosti le dva), domačim ni uspelo zadeti. Olimpija je sicer tudi po tem krogu na drugem mestu, ima pa le točko več od Maribora, s katerim se bo v naslednjem krogu merila v Ljudskem vrtu. Mura pa dva kroga pred koncem ostaja v teoriji tudi še v igri za četrto mesto, ki bi lahko ob težavah Rogaške z licenciranjem prineslo nastop v evropskih tekmovanjih.

Tekma se še dobro ni začela, ko je Ivan Šarić naredil prekršek nad Timijem Maxom Elšnikom, po dolgem pregledu posnetka pa je Martin Matoša pokazal rdeči karton Murinemu nogometašu.

Kmalu zatem je imela Olimpija prvo priložnost, ko je za malo zgrešil Marko Brest, v 10. minuti pa je še Elšnik poslal žogo malenkost mimo Murinih vrat. Podobno je opravil tudi Raul Florucz v 21. minuti.

Ljubljančani kljub igralcu več in terenski premoči nikakor niso vzpostavili prave igre, toda v 36. minuti je po kotu do strela z glavo iz bližine le prišel Ivan Durdov, vendar tudi on za malenkost zgrešil.

V 42. minuti je tudi Mura zagrozila, vendar so domači blokirali strel Borne Prolete v bližini vrat, v 44. pa je moral posredovati celo Matevž Vidovšek, ki je dobro reagiral, potem ko se je žoga proti njemu odbila od Jorgeja Silve.

Na drugi strani je Sualehe v 45. minuti sprožil od daleč, tudi on pa je premalo natančno meril, Silva pa je nato poslal zgolj šibak strel v naročje Klemna Mihelaka, tako da se je polčas končal brez golov.

Mihelak je dobro posredoval v 51. minuti po strelu Petra Agbe, v 65. pa ga je iz ugodnega položaja nastreljal Florucz in tako zapravil novo lepo priložnost domačih.

V 71. minuti je Florucz zapravil še eno izjemno priložnost, ko je z enega metra žogo namesto v prazno mrežo poslal v vratnico. Ljubljančani so sicer še naprej prevladovali, toda ni jim uspelo najti poti skozi strnjeno Murino obrambo.

V 91. minuti je zgrešil še Pedro Lucas iz bližine, v 93. pa je Ahmet Muhamedbegović s strelom z glavo zadel prečko, tako da se je tekma končala brez golov.

Olimpija bo v 35. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Mura pa dan pozneje pri Bravu.

Olimpija – Mura 0:0

* Stadion Stožice, sodniki: Matoša, Praprotnik, Mikača.
* Strelci: /.
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Ristić (od 31. Muhamedbegović), Ratnik, Silva, Elšnik (od 63. Bristrić), Doffo (od 55. Pinto), Agba, Brest (od 55. Ne. Motika), Florucz, Durdov (od 63. Lucas).
* Mura: Mihelak, Cipot, Pucko, Sadriu, Proleta, Antolin (od 76. Tripi), Kurtović, Trontelj (od 68. Kous), Nuhanović, Šarić, Maroša (od 68. Čakš).
* Rumena kartona: Ristić; Mihelak.
* Rdeči karton: Šarić (4.).

94. minuta: Znova se trese okvir Murinih vrat. Tokrat jo je zatresel Muhamedbegović.

91. minuta: Pedro Lucas je streljal z glavo, a žogo poslal prek gostujočih vrat.

71. minuta: Izjemna priložnost za Olimpijo. Floruzc je s pol metra neovirano streljal, a zadel le vratnico.

65. minuta: Motika je lepo podal do Florucza, ki pa je meril naravnost v Mihelaka.

51. minuta: Agba je po tleh močno ustrelil proti vratom Mure, a se je z obrambo izkazal Mihelak.

KONEC PRVEGA POLČASA!

45. minuta: Sualehe je poskusil z velike razdalje, njegov močan strel pa je zgrešil Murina vrata.

44. minuta: Kljub igralcu manj postaja Mura vse nevarnejša. Po strelu Trontlja se je žoga odbila od Silve in spremenila smer, s sijajno reakcijo pa se je izkazal Vidovšek.

21. minuta: Nova priložnost za Olimpijo. Streljal je Florucz, žoga pa je šla za las mimo vratnice.

10. minuta: S približno devetih metrov je diagonalno po tleh streljal Elšnik, a zgrešil okvir Murinih vrat.

7. minuta: Florucz je poslal žogo v osrčje kazenskega prostora Mure. Z glavo je streljal Brest, vendar zgrešil vrata.

4. minuta: Mura tekmo nadaljuje z desetimi igralci. Po ogledu posnetka je bil zaradi prekrška nad Elšnikom izključen Ivan Šarić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!