Olimpija s težavami prek Gorice, goleada v Sežani

Twitter
NK Olimpija/Twitter

V soboto sta bili odigrani dve tekmi v 1. SNL. Olimpija je z dvema goloma Vombergarja premagala Gorico z 2:0, Koper pa se je veselil zmage v Sežani s 4:3.

VOMBERGAR DVAKRATNI STRELEC

Olimpija se je dolgo časa mučila z zadnjeuvrščeno Gorico, odrešitev za zeleno-bele pa je prišla v 72. minuti, ko je žogo za hrbet vratarja Likarja spravil Vombergar. Argentinec je v 80. minuti zadel še enkrat in Olimpiji zagotovil težko priborjeno zmago.

Ljubljančani so s 35 točkami zdaj dve točki za vodilnim Mariborom, vendar so odigrali tekmo več. Gorica je izgubila sedmič zapored in je z 10 točkami zadnja.

KOPER ZADEL ŠTIRIKRAT V PRVEM POLČASU

Koper je gostoval v Sežani in na tem srečanju smo videli kar sedem zadetkov, od tega tri že v prvih osmih minutah. Koper je povedel z 2:0, v 4. in v 7. minuti je v polno zadel Barišić. Tabor je hitro odgovoril in v 8. minuti je po golu Stančiča na semaforju pisalo 1:2. Gostje so do prednosti dveh golov znova prišli v 21. minuti, ko je zadel Mulahusejnović, na 4:1 pa je v 39. minuti povišal Žužek.

V drugem delu je Tabor lovil zaostanek, vendar mu tega ni uspelo. Domači so prvič zadeli v 61. minuti, ko se je med strelce vpisal Aldair, v sodnikovem dodatku pa je končnih 3:4 postavil Stanković.

Koper je s 30 točkami četrti, Tabor pa s 24-imi šesti.

Komentari

Vaš komentar