PLT: Dvig pokala ne bo glavna tema nogometnega vikenda

Nogomet 11. Maj 202411:00 0 komentarjev
Maribor - Olimpija
Očitno bo prihajajoči derbi v Ljudskem vrtu še bolj pomemben, kot se je zdelo. FOTO: Jure Banfi

35. krog Prve lige Telemach prinaša zadnji večni derbi sezone, dan kasneje pa bo slovesno v Celju, kjer bo na tekmi s Koprom uradno okronan nov slovenski državni prvak.

Na kocki je obstanek

Tekma med Rogaško in Aluminijem domačinom prinaša popravni izpit na poti do potrditve obstanka v Prvi ligi Telemach. Črno-beli bi z morebitno zmago malodane že lahko slavili ohranitev prvoligaškega statusa, Aluminij na drugi strani nujno potrebuje točke za to, da ga pred zadnjim krogom še ne odpišemo popolnoma in pošljemo v drugo ligo.

Rogaška, Aluminij
Foto: Jan Gregorc

Lahko Radomlje računajo na sosedsko uslugo?

Odgovor je bržkone – ne. Domžalčani namreč niso najbolj navdušeni nad dejstvom, da morajo svoje domovanje deliti z občinskimi sosedi, sploh zato, ker so mlinarji rumeno družino na zadnjih petih tekmah premagali kar štirikrat. Razbremenjenost rezultata bi lahko bila prednost mladih in dokazovanja željnih Domžalčanov, motiv in izkušnje pa karta, na katero bodo stavili Radomljani.

Foto: Aleš Fevžer

Derbi je derbi

O sobotnem derbiju med Mariborom in Olimpijo je bilo prelitega že ogromno črnila. Vemo vse. Tribune bodo nabito polne, tekmo bo spremljala ‘vojska’ oglednikov tujih klubov, vijolice vanj vstopajo v odlični formi, hkrati pa bodo prvič pod neposrednim drobnogledom novega vlagatelja. Olimpija v Ljudski vrt prihaja kot ‘razbita’ vojska, a vemo, da so Ljubljančani navadno najmočnejši ravno takrat, ko s(m)o jih vsi odpisali.

Foto: Aleš Fevžer

Proslava, vredna prvaka

V Celju nedelja prinaša dan sreče, veselja in praznovanja. Grofje bodo pred svojimi navijači po tekmi s Koprom dvignili pokal za naslov prvaka, nato sledi koncert in zabava za navijače pred stadionom. Znova se obeta lepa nogometna kulisa in znak, da se knežje mesto tudi nogometno prebuja. Kakšno besedo bo imel na praznovanju Koper? Če kaj, potem so Primorci tokrat rezultatsko precej bolj motivirani kot domači, na kocki je namreč boj za 4. mesto, ki morda vendarle prinaša vozovnico v Evropo …

Koper - Celje
Foto: Aleš Fevžer

Ko kar na lepem ni nepomembna

Marsikdo je bil mnenja, da bo tekma med Bravom in Muro tik pred koncem sezone bolj ali manj nepomembna. A še zdaleč ne bo tako. Oba nasprotnika se namreč borita za četrto mesto, ki bi ob koncu sezone lahko celo odpiralo vrata Evrope. Obeta se torej zanimiv dvoboj, ki ga Ljubljančani sicer ne pričakujejo v najboljši formi. Brez tekem so kar osem zmage zapored, nazadnje pa so slavili ravno v Murski Soboti …

Mura, Bravo
Foto: Jure Banfi

Prva liga Telemach, 35. krog

Sobota, 11. maj

15.00 Rogaška – Aluminij (SK 1)

17.30 Domžale – Radomlje (SK 1)

20.15 Maribor – Olimpija

Nedelja, 12. maj

15.00 Celje – Koper (SK 1)

17.30 Bravo – Mura (SK 1)

Lestvica

Standings provided by Sofascore

Najboljši strelci

17 – Arnel Jakupović (Maribor)
15 – Aljoša Matko (Celje)
12 – Hillal Soudani (Maribor)
11 – Matej Poplatnik (Bravo)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!