Pod prečko: Domžalski direktor vesel, da gre Tavares v pokoj

Nogomet 16. Maj 202222:55 > 17. Maj 2022 15:41
Matej Oražem
Foto: Uroš Skaza

Današnja oddaja Pod prečko je precej nostalgično obarvana. Po čustvenem koncu tedna se posvečamo nogometašem, ki končujejo svojo aktivno kariero, seveda pa nismo bomo pozabili niti na vroč boj za državni naslov, ki se bo razpletel šele v zadnjem krogu. Nocojšnja gosta sta prvi mož Domžal in čuvaj mreže Tabora iz Sežane.

V studiu sta se Mihi Penku in Dejanu Obrezu pridružila športni direktor Domžal Matej Oražem in vratar sežanskega Tabora Jan Koprivec.

Direktor Oražem je voditeljema namignil, da bo Dejan Djuranović ob koncu tega tedna vodil zadnjo tekmo na klopi Domžal in je v igri za ponovni prihod ob Kamniško Bistrico nekdanji zvezdniški trener Slaviša Stojanović.

Odkrito rečeno s sezono nismo zadovoljni, cilji so pri nas le uvrstitev v evropska tekmovanja. Če sem iskren, imam pač mnenje, da nam je tam tudi mesto. Če je pa kaj, na kar smo lahko ponosni, je pa to, da smo v drugi polovici sezone priložnost ponudili mlajšim. Mitja Ilenič jo je dobro izkoristil in postal skoraj že standarden član začetne enajsterice,” je dejal v oddaji.

Djuranović za zdaj ostaja v klubu, seveda, če bo taka njegova želja, v kakšni vlogi bo to, še ni jasno,” je v oddaji Pod prečko povedal Oražem.

Koprivec se spominja Cipra in Italije

Oražem je dodal, da večinoma niso imeli takšnega luksuza, da so imeli prosto poletje in bodo to skušali v naslednjih mesecih izkoristiti v svoj prid ter si ustvariti idealne pogoje za čim boljši začetek sezone 2022/2023.

Direktor Domžal se je kasneje navezal na upokojitev Marcosa Tavaresa. “Priznam po pravici, da sem kar vesel, da se je upokojil, saj – sicer pri sebi nimam statistike – je dal verjetno največ golov prav nam. Morda ne največ, toda proti Domžalam je dosegel največ pomembnih.”

“Po vsaki tekmi je potem tako lepo nasmejan odhajal z igrišča, da mu kar težko človek ne bi privoščil,” je dodal Oražem.

Vratar Tabora Jan Koprivec je kolega gosta dopolnil, da je zadnji zadetek v karieri dal prav njemu, ko je Maribor prejšnji vikend gostoval na Krasu.

Koprivec je nadaljeval, da stanje v Sežani ni idealno, a bodo s soigralci vse moči usmerili v boj za obstanek.

“Mi smo ekipa, ki prihaja iz slabega obdobja, nasprotnik prihaja iz nekega dobrega obdobja, tako da je to potrebno potisniti ob stran in se osredotočiti nase,” se je proti Triglavu iz Kranja že ozrl Koprivec.

“Vedno sem si želel priti v italijansko ligo. Italija je glede hrane, stila življenja, bila moj sen, tako da se mi je s prestopom v Cagliari uresničila velika otroška želja,” je Koprivec priznal.

Pohvalil je tudi življenje na Cipru: “Del mesta Oroklini v Larnaki je čudovit, predvsem moja izbranka je v tistem obdobju zelo uživala. Včasih je pri selitvi potrebno pomisliti tudi na svoje boljše polovice (smeh).”

Njegove besede je kasneje potrdil tudi član Anorthosisa Famaguste, Blaž Vrhovec, ki se je oglasil prek video klica s Cipra.

Darka Čeferina, ki je eden štirih Uefinih kontrolorjev sojenja na evropskem prvenstvu za nogometaše do 17 let v Izraelu, je tokrat nadomeščal Žiga Dobrun, vodja oddelka za sodniške zadeve pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije.

Celotna 23. oddaja Pod prečko: