Take zgodbe v Celju še ni bilo, a potrebuje zaupanje

Nogomet 21. Feb. 202222:33 > 22. Feb. 2022 10:23
Delite:

Nogometni ponedeljkov večer na Sportklubu je prinesel novo oddajo Pod prečko. V njej smo gostili legendo NK Celje in donedavnega trenerja članske ekipe ter športnega direktorja sežanskega tabora. Prek video povezave se nam je oglasil tudi sveži nogometni upokojenec in avtor nepozabnega zadetka slovenske reprezentance.

Simon Sešlar je poudaril, da trenutno čaka na klic kakšne izmed ekip, medtem ko je Davor Škerjanc priznal, da se mu po tekmah sežanskega prvoligaša včasih uspe brzdati, včasih pač ne.

“Moja vloga je povezana s stroko, veliko je stvari v klubu, ki so povezane z mladinskim pogonom in skavtsko službo, pomoč pri prvi ekipi. Upam, da v kratkem prevzamem kakšno ekipo, ker že pogrešam delo,” je dejal Sešlar.

Škerjanc je v oddaji priznal, da je še na pripravah oblekel sežanski dres, potem pa se vendarle bolj posvetil funkciji športnega direktorja. Sešlar je v oddaji priznal, da je imel prste vmes pri odhodu golobradega Jana Oblaka v Benfico.

Z Domžal se je oglasil nekdanji nogometni reprezentant Amir Karić, ki je iz Sportklubovega studia spremljal zadnjo tekmo 22. kroga Prve Lige Telemach med Radomljami in Mariborčani, ki so z zmago prevzeli tri točke na razpredelnici.

Nazadnje je igral v prvi avstrijski ligi za WSG Tirol. FOTO: Guliverimages.

Iz Frankfurta se je prek video klica oglasil Zlatko Dedić: “Upam, da se bo Slovenija čim hitreje vrnila na veliko tekmovanje. Igrali smo dopadljiv nogomet, razumeli smo se izven igrišča in na njem, bili smo klapa. Na treningih smo dali od sebe 100 odstotkov.”

Dedić je dejal, da ima Slovenija ogromno talentiranih, obetavnih mladcev. “Ni tako težko priti na visoko raven nastopanja, je pa težava potem na tem nivoju ostati in tu potem določeni nogometaši začnejo odpadati,” poudarja Primorec.

Sešlar se ni mogel izogniti komentiranju trenutne situacije v Celju, ki mu niti v spomladanskem delu prvenstva ne gre vse po načrtu: “Iz tedna v teden igraš proti nasprotniku, ki je kvaliteten, imajo strategijo. Če pride do neke nervoze po vsakem neuspehu, je iz tega težko izplavati. Ekipa potrebuje mir. Jaz verjamem, da je celjsko vodstvo sposobno to najti in da se bo trenutni garnituri pustilo čas.”

Sešlar, tudi nekdanji član slovenske reprezentance, je priznal, da Celjanom manjka tudi kanček sreče. “Potrebno bo strniti glave, biti v istem ‘filmu’. Širša zgodba celjskega nogometa se razvija v pravo smer,” dodaja.

Enajsta epizoda oddaje Pod prečko je postregla predvsem z zanimivo debato v sodniškem kotičku, saj se sodniški nadzornik Darko Čeferin in športni direktor Davor Škerjanc nista strinjala glede določene situacije na tekmi Tabor Sežana – Olimpija Ljubljana.

Začetek rubrike “Sodniški pogled” se v tokratni oddaji nahaja pri 1 uri in 23 minutah.