Viler se je čudil, kako so zdržali, Ihbeisheh o Palestini

Nogomet 7. Mar 202219:41 > 08. Mar 2022 11:47
Foto: Uroš Skaza

Za nami je nov izjemno razburljiv slovenski nogometni konec tedna, ki ga v oddaji Pod prečko analiziramo s svežim nogometnim upokojencem, ki je še nedavno nosil dres enega izmed največjih presenečenj drugega dela sezone, in vedno zgovornim Primorcem, ki pa je večji del uspešne kariere igral v štajerski prestolnici.

Mitja Viler je vpet v dogajanje v Kopru. Primorec je dejal: “Ker sem po koncu profesionalne kariere tako hitro začel opravljati funkcijo tehničnega vodje pri kanarčkih, niti nisem mogel zapasti v neko post-karierno depresijo.”

Dodal je, da težko sledi vsem tekmam, ker se ves čas toliko dogaja.

Ihbehisheh je kariero zaključil kot član Radomelj, zdaj je tehnični vodja, pomaga na vseh ravneh, je pa še trener selekcije U-9. Kasneje je dejal, da mu je zadetek kariere uspel v dresu Palestine: “Izpostavil bi prvi gol v zgodovini za mojo domovino.”

“Jaz osebno ne pogrešam (nogometa). Sem zaposlen in morda je to nek znak, da je bila to prava odločitev ob pravem času, ker ne pogrešam nogometa,” je dejal nekdanji palestinski reprezentant ter dodal, da zna svoj dan primerno zapolniti.

V oddajo sta se prek video povezave vključila tudi Andraž Šporar in Benjamin Verbič. Prvi na otoku živi svoje najlepše nogometne sanje v majici Middlesbroughja, drugi se je zbudil v nočno moro ruske-ukrajinske vojne in se iz nje naposled vendarle srečno rešil.

Andraž Šporar in Benjamin Verbič sta tudi izven igrišč velika prijatelja.

Ihbeisheh je omenil, da se je z obema igralcema meril na zelenici. “Še najbolj sem vesel za Benjamina Verbiča. Lepo, da je njegova družina na varnem. Upam, da čim hitreje najde nov klub, pride v formo, najbolj pomembno je pa to, da bo pravi tedaj, ko bo igrala reprezentanca,” pravi član Radomelj.

“Kako smo to zdržali, ‘Rajče’?”

Viler je ostal zvest svojemu slovesu nekoga, ki se mu jezik razvozla. Na vprašanje, kako se spominja časov, ko je moral še kot član Maribora igrat po dve, celo tri tekme na teden, je priznal, da sta se to ravno danes zjutraj na kavi pogovarjala s someščanom Aleksandrom Rajčevićem. “Kako smo ta ritem sploh zmogli, ‘Rajče’?” je dejal priljubljeni ‘Rulo’.

Ihbeisheh je kasneje povedal, da je glavni cilj Radomelj obstanek v ligi. “V slovenski ligi se lahko veliko zelo hitro spremeni. Ne smemo zaspati in niti ne bomo,” je prepričan tehnični vodja “Mlinarjev”.

Pestro je bilo tudi v naši redni rubriki sodniški pogled, kjer je sodniške odločitve pokomentiral Darko Čeferin. Mnenja, v katera sta se s komentarji vključila tudi Viler ter nekdanji trener Aluminija, Oskar Drobne, so se kar precej razlikovala. Nagrajenec v Fantasy kotičku ta teden je Nik Franko.