Elšnik pojasni ozadje imena, Žlogar se spomni mlajšega Šeška

Foto: Uroš Skaza

Znova je ponedeljek in znova ste ljubitelji nogometa v večernih urah lahko uživali v oddaji Pod prečko. V njej smo gostili selektorja slovenske izbrane vrste do 19 let, ki se je na Nizozemskem uvrstila v elitni krog kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, z nami pa je bil tudi kapetan Olimpije, ki je bil del zadnje uspešne reprezentančne akcije članske izbrane vrste.

Celotna šesta epizoda druge sezone oddaje Pod prečko:

Oddaja Pod prečko je minila v znamenju prepleta reprezentančnih tem in dogajanja v Prvi ligi Telemach. V naši družbi sta bila slovenski reprezentant in kapetan ljubljanske Olimpije Timi Max Elšnik ter selektor slovenske izbrane vrste do 19 let ter nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar.

Slednji je spregovoril o svoji misiji z mladinsko izbrano vrsto do 19. leta in poudaril, uvrstitvi v elitni del kvalifikacij za EURO prihodnje leto. Tam nastopa le osem elitnih reprezentanc stare celine, Žlogar pa je poudaril: “Škoda mi je remija proti Nizozemski, saj bi si po mojem mnenju fantje zaslužili zmago.”

Kasneje se je selektor slovenskega nogometnega podmladka spominjal obdobja, ko je komuniciral z Benjaminom Šeškom. Izdal je, da žal zaradi prekrivanja tekem njegovega tedanjega kluba Liefering in evropskih reprezentančnih oken, za njegovo zasedbo žal ni nastopal.

Elšnik je pojasnil, da je njegovo rojstno ime Timotej, a si je tik pred odhodom v Anglijo spremenil ime in na lastno pest dodal še tisti drugi del “Max”.

Za preimenovanje vezista “zmajev” je posredno kriva njegova razredničarka.

Prek video klica sta se voditelja Miha Penko in Dejan Obrez povezala z Atenami, kjer je sogovornik Adam Gnezda Čerin.

Pravljica slovenskega reprezentanta v majici Panathinaikosa se nadaljuje, zeleno-beli so na šestih prvenstvenih tekmah prav tolikokrat zmagali, nazadnje so bili včeraj na derbiju boljši od PAOK-a, za katerega igra Jasmin Kurtić.

Gnezda Čerin je kot edini od štirih Slovencev na včerajšnjem grškem derbiju (PAOK – Panathinaikos) odigral celotno srečanje.

“Po zaostanku se je na takem gostovanju vedno težko vrniti, nam je to uspelo. Zaradi prvega mesta se čuti evforija, na domačih tekmah so tribune ves čas polne, toda igrati želimo tekmo za tekmo,” je povedal vezist zelenih.

Foto: Guliverimages

Tudi v tokratni oddaji smo ponudili naše redne rubrike, kot sta sodniški pogled z Darkom Čeferinom in Fantasy kotiček, zagotovo pa si znova izplača ogledati najlepše zadetke kroga. Ti so tokrat res paša za oči.