Potrjeno in zapečateno, kapetan ostaja v Ljudskem vrtu

Nogomet 9. Maj 202410:52 1 komentar
Martin Milec
Martin Milec. Foto: Uroš Skaza

Njegova pogodba se je (vsaj uradno) bližala koncu, zdaj je NK Maribor razblinil vse dvome. Kapetan vijolic Martin Milec je s klubom podpisal novo pogodbo.

Letošnja sezona ni ena tistih, ki se jih bo Martin Milec ob oziranju nazaj na svojo kariero pretirano rad spominjal.

Težave s hrbtom so mu namreč vzele ogromno nogometnih dni, njegov Maribor je medtem na zelenici ostal brez lovorik. Hkrati se je pojavljalo tudi vprašanje, kakšna bo njegova nogometna prihodnost. Da si še želi pomagati vijolicam, je decembra poudaril tudi v Sportklubovem intervjuju, kjer je oznanil tudi to, da je nova pogodba že praktično podpisana.

A Maribor je z novico o tem, da kapetan ostaja v Ljudskem vrtu, odlašal in odlašal. Do danes. Dva dni pred zadnjim večnim derbijem sezone je športni direktor Maribora Marko Šuler razblinil vse dvome o tem, kaj v prihodnosti čaka Martina Milca. Slednji je sodelovanje z vijolicami podaljšal do leta 2026.

“Vemo, kaj pomeni tej ekipi in je pomenil že v preteklosti. Pogodba je bila podpisana že pred časom, zdaj je primeren trenutek za objavo. Martin ceni vse zadeve in se zaveda, v kolikšni meri mu je klub stal ob strani tudi v vmesnih trenutkih, ki zanj niso bili najbolj prijetni. Pred seboj še ima nekaj let igranja, ima pa tudi pripadnost. Pozna Maribor do obisti, zraven je bil pri številnih velikih uspehih in je desna roka trenerja, ki lahko na ekipo ter fante, kateri prihajajo, prenaša sporočilo, kaj Maribor je, kaj si želi in predvsem, kje si vsi skupaj želimo biti. Kapetan ostaja z nami vsaj še dve sezoni. Želim mu čim manj poškodb, obilo zdravja, da bo z moštvom na igrišču, kjer se najboljše počuti in ga najbolj potrebujemo,” razkriva prvi kadrovnik vijolic.

Martin Milec
Martin Milec. Foto: Jure Banfi

Pred derbijem: ekipi zaupa, kot ji je zaupal v težkih časih

V pogovoru za klubsko spletno stran se je športni direktor Maribora dotaknil tudi prihajajočega večnega derbija v Ljudskem vrtu, ko se bosta Maribor in Olimpija v neposrednem obračunu udarila za končno 2. mesto v Prvi ligi Telemach.

“Vemo, kaj pomeni derbi, še posebej v Mariboru. In še posebej v tem obdobju, ki so ga vmes zaznamovali nešportni dogodki, če se lahko tako izrazim. Prestali smo štiri tekme brez gledalcev na tribunah in verjamem, da nas ob ponovitvi otvoritvi vrat Ljudskega vrta pričakuje fantastična kulisa. Derbi v zelo dobrem obdobju, ki se bo, verjamem, nadaljevalo. Res pa je vsak derbi zgodba zase in se pripravljamo po ustaljenem ritmu. Imam zaupanje v ekipo, imel sem ga tudi v najtežjih časih, ko je marsikdo dvomil,” poudarja Marko Šuler.

nogomet prva liga telemach nk maribor marko šuler
Foto: Uroš Skaza

In dodaja.

“Zdaj se izkazuje, da ta ekipa lahko ‘melje’ vse pred seboj in predstavlja Maribor, kot si ga želimo. Pričakujem zelo dobro tekmo, nasprotnika pričakujemo z dolžnim spoštovanjem. Ne zanimajo nas preostale zadeve, ne razmišljamo o situaciji v njihovem taboru. Želimo biti mi tisti, ki bomo imeli glavno besedo na igrišču. Smo na dobri poti, v pravi smeri, še zdaleč pa nismo pri uresničitvi cilja. Vse, kar ni naslov ali pokalna trofeja, ni uspeh za Maribor. Gre pa za boljše izhodišče v evropskih kvalifikacijah in vemo, kaj nam v Mariboru pomeni Evropa. Ko seštejemo vse skupaj, je pomembno, kje tekmuješ, kdaj začneš. To bo le še dodaten motiv, da sezono končamo čim višje na lestvici. Nerad pa se ukvarjam s preračunljivostjo, enako zahtevam tudi od ekipe. V derbiju štejeje le tri točke, črto pod storjenim pa bomo potegnili na koncu sezone.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje