Prosinečki: Slovenska liga je čudna

Nogomet 18. Jun 202216:24 0 komentarjev
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki. FOTO: Jure Banfi.

Robert Prosinečki, trener Olimpije in legenda Crvene zvezde, se je v intervjuju za srbski SportKlub razgovoril o srbskem nogometu, tamkajšnji reprezentanci in predvsem njegovemu nekdanjemu klubu, nekaj besed pa namenil tudi slovenski ligi in Olimpiji.

“Ko sem dobil ponudbo Olimpije in predstavitev projekta o novi Olimpije, nisem imel dilem,” je Robert Prosinečki pojasnil, zakaj se je odločil za Olimpijo, pri kateri je bil pred 20 leti že kot nogometaš.

“V Ljubljani sem končal kariero, poznam mesto, 75 minut sem oddaljen od Zagreba,” je še povedal sloviti Hrvat, ki je na trenersko klop Olimpije sedel marca letos, ko je nasledil rojaka Dina Skenderja. V osmih tekmah je petkrat zmagal, enkrat remiziral in dvakrat izgubil. Z Ljubljančani je prejšnjo prvenstveno sezono končal na tretjem mestu.

“Želja so lovorike. Olimpija za razliko od Maribora še naprej čaka skupinski del kakega od evropskih tekmovanj,” je cilje, ki jih ima v Stožicah, predstavil Prosinečki.

“Nimamo veliko časa. Nova sezona trka na vrata, ob prvenstvu Olimpijo čakajo še kvalifikacije za konferenčno ligo. Pred nami je veliko dela,” je dodal in za konec nekaj besed namenil tudi slovenski ligi.

“To je čudna, izenačena liga. Tam ’neka’ Mura osvoji naslov, pa potem premaga Tottenham,” je povedal Prosinečki. Kaj vse je v intervjuju za srbski SportKlub povedal, pa si lahko preberete tukaj.