Prvaki našli zamenjavo za poškodovanega Martina Milca

Nogomet 29. Jul 202210:49 0 komentarjev
REUTERS/Borut Živulović
REUTERS/Borut Živulović

V vrste vijoličastih prihaja nekdanji mladi slovenski reprezentant Andraž Žinič, ki tako zapušča vrste Domžal. Z Mariborom je 23-letni bočni branilec podpisal pogodbo, veljavno do leta 2025.

Žinič bo zapolnil vrzel na desni strani obrambne vrste.

Doslej je 23-letni branilec v dresu Domžal odigral 70 prvenstvenih tekem, danes pa že opravil prvi trening v Ljudskem vrtu.

“Milec je poškodovan, še nekaj časa ga ne bo na igrišču in poiskati smo morali novo rešitev. Izbrali smo fanta, ki je potrdil nadarjenost in ima kljub mladosti že precejšnjo kilometrino v prvoligaški konkurenci. Dobro smo seznanjeni z njegovimi zmožnostmi, pozna ligo in ga lahko takoj aktiviramo, tako da bo v kadru že za nedeljsko tekmo v Kopru,” je novo kadrovsko potezo pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Novopečeni član vijolične zasedbe je večkratni član mlajših reprezentančnih selekcij. Na U-21 evropskem prvenstvu je odigral vse 3 tekme proti Španiji, Italiji in Češki, s polno minutažo.

Ob prihodu v Ljudski vrt je med drugim povedal: “Zahvaljujem se za zaupanje, res sem zelo vesel, da je največji klub v Sloveniji izkazal zanimanje zame. Vem, kam prihajam. Klubske ambicije so visoke, takšne so tudi moje, rad bi zbiral lovorike in prihajam z veliko željo po nadaljnjem dokazovanju.”

nogometna tekma Domžale
Andraž Žinić

“Glede prilagajanja na taktične zahteve, način igre verjamem, da ne bom potreboval veliko časa. Lepo bo igrati ob takšni podpori s tribun in z nestrpnostjo pričakujem prve minute na igrišču,” je še dodal Žinič, ki si je izbral dres s št. 29.