Prvi znanilec domžalske nogometne pomladi

Nogomet 25. Feb. 202217:59 > 18:09
Delite:

Z zmagama proti Olimpiji in Kopru so Domžalčani dokazali, da bodo tudi v letošnji nogometni pomladi skočili navzgor po lestvici Prve lige Telemach. Eden najbolj izstopajočih posameznikov velike zmage na Bonifiki je bil zagotovo Zeni Husmani. Izkušeni vezist rumene družine v letu 2022 uživa tudi v nekoliko drugačni vlogi na igrišču.

Zeni Husmani ni ravno ime, ki bi se pogosto znašlo na sezamu strelcev tekem Prve lige Telemach. Izkušeni Makedonec, ki bo na tekmi z Bravom dobil tudi poseben dres ob 200. tekmi med slovensko nogometno elito, je doslej na ligaških tekmah zabil 12 zadetkov. Štiri v tej sezoni, ki je zanj strelsko najbolj uspešna v karieri.

Da dosegaš zadetke, moraš prihajati v priložnosti

Razlog za njegovo dobro strelsko formo se skriva tudi v tem, da je zaradi poškodb Dejana Georgijevića in Slobodana Vuka trener Domžal Dejan Djuranović nekoliko spremenil 31-letnikovo vlogo na igrišču.

“Res je, na zadnjih tekmah smo nekoliko spremenili taktiko, imel sem nekaj več svobode v napadu. Na položaju obrambnega vezista igram skupaj z Janezom Piškom, ki mi pokriva hrbet in zato se lahko večkrat vključim iz drugega plana. Posledično prihajam do priložnosti in k sreči se je proti Kopru vse skupaj poklopilo, da sem dvakrat tudi zadel. Tako pač je v nogometu, da lahko dosežeš zadetke, moraš prihajati v priložnosti,” pojasni Zeni Husmani.

Krasen zadetek Husmanija za vodstvo Domžal proti Kopru

Domžale so torej znova odlično začele nogometno pomlad. Ima junak zmage proti Kopru odgovor na vprašanje, zakaj se vedno znova vračamo k razmišljanju o tem, da rumena družina v drugem delu sezone stopi na plin in začne nizati boljše rezultate?

“V prvem delu sezone igramo v Evropi in kar precej časa potem potrebujemo, da se znova vrnemo v ritem prvenstva. Pravzaprav celo bolj s psihološkega kot fizičnega vidika. Poleti se dogajajo tudi prihodi igralcev, ekipa je spremenjena, pozimi pa imamo več časa za uigravanje. To se potem v rezultatskem smislu pozna v drugem delu.”

Domžale tudi letos še niso opustile upanja na uvrstitev v Evropo. Foto: Jure Banfi

Mladi nogometaši imajo v Domžalah precej mentorjev

Domžale so v zadnjih letih znane po tem, da v člansko moštvo nenehno dodajajo talentirane mladeniče iz svoje akademije. Je v zadnjih letih Husmani prevzel tudi vlogo mentorja novim generacijam kluba iz mesta ob Kamniški Bistrici?

“Pravzaprav smo mentorji vsi starejši nogometaši v klubu. S svojimi izkušnjami pomagamo mlajšim igralcem, ki se vključujejo v prvo ekipo. Je pa na koncu vse odvisno od njih, mi jim lahko zgolj svetujemo in jih opozarjamo na to, da so zahteve na tej ravni nekoliko drugačne. Vse skupaj poteka še nekoliko hitreje, dueli so bolj čvrsti kot v mladinski ligi. Mladi nogometaši morajo biti tudi psihično pripravljeni na višji nivo, odgovornost na igrišču je večja … Vsako leto se nam pridružita dva ali trije nogometaši, ki ustrezajo tem zahtevam. Upam, da jih bo še več v prihodnosti,” razmišlja izkušeni vezist, ki v Domžalah igra že osmo sezono, vmes je nekaj časa v Turčiji igral za Giresunspor, potem pa v domovini oblekel tudi dres Škendije.

V svoji karieri je Zeni Husmani osemkrat oblekel dres mlade makedonske reprezentance, za člansko nikoli ni zaigral.

Domžale jutri čaka obračun z Bravom, še eno neporaženo ekipo spomladanskega dela Prve lige Telemach. Kako potekajo priprave na obračun, ki bo zelo pomemben tudi v luči boja za evropske vozovnice?

“Bravo je ekipa s specifičnim načinom igre, stavijo na odličen protinapad. Hitro se vidi, da imajo določene avtomatizme in da so zelo homogeni ter uigrani. Pripravljamo se tako kot na vsakega nasprotnika, jemljemo jih zelo resno. A tudi sami smo v dobri formi in prepričan sem, da bomo nadaljevali dober niz,” zaključuje motor igre Domžal.

Tekmo med Domžalami in Bravom si boste lahko jutri od 15:00 dalje ogledali na Sportklubu 1.

Komentari

Vaš komentar