Riera se bo iz temperamentnega Španca preobrazil v kamen

Nogomet 14. Mar 202314:24

Nor marčevski nogometni tempo se nadaljuje. Vsega dva dni po nepričakovanem porazu proti Domžalam ljubljanska Olimpija zaključuje priprave na jutrišnjo tekmo s Celjem. Trener zmajev Albert Riera tokrat o nasprotniku ni želel govoriti. Poudarja namreč, da se mora trenutno osredotočiti predvsem na svoje moštvo in poskrbeti, da se bodo zmaji znali odzvati po ničli na derbiju ljubljanske kotline.

Pred reprezentančnim premorom ljubljansko Olimpijo čakata še dve zahtevni gostovanji. V sredo se zmaji najprej odpravljajo v Celje, v nedeljo še v Mursko Soboto. Dejstvo je, da bi morebitni novi zmagi zeleno-belih bolj ali manj dokončno odgovorili na vprašanje o tem, kdo bo v tej sezoni slovenski državni prvak, a trener zmajev Albert Riera se v teh dneh bolj kot z nasprotniki ukvarja s situacijo znotraj svoje ekipe. Kot smo že vajeni, nogometašem ne bo dovolil še enega spodrsljaja, kakršen se je vodilni ekipi lige zgodil na obračunu z Domžalami.

“Doslej nam dvakrat zapored še ni spodletelo. Po porazu moraš hitro odreagirati, doslej nam je to uspelo in to znova pričakujem. Potem bomo hitro pozabili te izgubljene točke. Pripravljeni smo na tekmo s Celjem, ekipa je močna,” pred gostovanjem v knežjem mestu poudarja strateg zmajev.

V nadaljevanju preverite, kako danes Albert Riera razmišlja o porazu proti Domžalam, zakaj ne želi veliko pozornosti namenjati tekmecu, izveste pa tudi, kakšna kazen je doletela njegove varovance, koliko bolj miren bo odslej skušal biti ob robu igrišča, besedo ali dve pa je znova namenil tudi sodniškim odločitvam.

Foto: Aleš Fevžer

O čem je pred tekmo s Celjem govoril Albert Riera

O razjasnitvi nejasnosti glede njegovih izjav

Spoštujem novinarje in verjamem, da vi spoštujete mene. Ko nekaj izrečem, je to moje mnenje. Nikoli nisem govoril o trenerju Domžal. Naslednji dan pa v medijih berem o tem, da sem govoril o njem. Trenutno naš največji nasprotnik ni moštvo na drugi strani, največji nasprotniki smo sami sebi.

Nisem pa govoril o nasprotnikovem trenerju. Sva kolega v profesiji in ga zelo spoštujem. Na nogomet pač gledamo skozi različna očala. Moja so zelena in sam imam rad način igre, ki ga zagovarjam. Tudi če izgubimo. Prosim pa, da ne pišete stvari, ki jih ne izrečem.

O razlogih za poraz proti Domžalam

V prvem polčasu smo mi streljali petkrat, nikoli v okvir vrat. Domžalčani so ravno tako streljali petkrat in dosegli tri zadetke. Dejstvo je, da so bili bolj učinkoviti. A moje mnenje je, da niso bili boljši. Vi lahko imate drugačno mnenje, s tem nimam težav. Ko bo nekdo boljši od nas, bom to priznal. Domžale pa niso bile boljše, so pa bile bolj učinkovite. Bravo, čestitam.

V drugem polčasu je bila to prava Olimpija, sedemnajstkrat smo streljali na nasprotnikova vrata.

Nogometaši Olimpije želijo hitro pozabiti na poraz proti Domžalam. Foto: Jure Banfi

O Celju, naslednjemu nasprotniku Olimpije

Redko govorim o nasprotnikih, tokrat sploh ne bom. Doumel sem namreč, da smo trenutno največji nasprotniki sami sebi. Naš prvi polčas proti je bil zares slab, še posebej, ko govorimo o igri v obrambi, brez žoge. Ampak to se dogaja vsem ekipam, ki imajo navadno žogo veliko v svoji posesti. Igramo na nasprotnikovi polovici in za sabo puščamo veliko prostora. To vemo.

Če smo zdaj žogo držali v svojih nogah 70 odstotkov igralnega časa, jo moramo zdaj očitno 90 odstotkov.

O tem, da ne gre ekipe ocenjevati po eni slabi tekmi

Ratnik, Crnomarković, Elšnik … Vedo, da so odigrali slabo. A sezona traja 36 tekem, ne pozabite tega. V drugem polčasu je bila to Olimpija. Prvi polčas pa je bil katastrofalen.

O tem, zakaj ni opravil nobene menjave

Ob polčasu nisem smel v garderobo in se pogovoriti s fanti. Skupaj s pomočnikom bi najraje zamenjala enajst igralcev. A tega ne moreva. In zdaj naj bi izbrala pet nogometašev in jih zamenjala. Potem bi oni izpadli kot krivci za slab prvi polčas. Kaj pa ostalih šest?

Krivi so vsi. Odigrali so slab prvi polčas in za kazen so odigrali celo tekmo. In to je delovalo, drugi polčas je bil veliko boljši. To je bila Olimpija in s tem sem bil zadovoljen.

Olimpija
FOTO: Aleš Fevžer.

O tem, da ne išče izgovorov za poraz

Tekme odločajo detajli. Po prejšnji tekmi nisem govoril o sodnikih. O prekršku nad Elšnikom, po katerem so Domžale dosegle zadetek. Po mojem mnenju tudi Crnomarković ni bil v prepovedanem položaju. Te stvari bi spremenile marsikaj. Domžale vedo, kako je v Stožicah voditi z 2:0 pa nato izgubiti.

O tem, koliko lažje bo zdaj, ko je lahko spet na klopi

Uh, tudi zdaj sem si želel biti na klopi. Ne morem trditi 100 odstotno, ampak 99 odstotno lahko zatrdim, da se kaj takšnega ne bo več ponovilo. Poizkusil bom postati kamen.

O tem, da se je potrebno znova hitro pobrati

Doslej nam dvakrat zapored še ni spodletelo. Po porazu moraš hitro odreagirati, doslej nam je to uspelo in to znova pričakujem. Potem bomo hitro pozabili te izgubljene točke.

Pripravljeni smo na tekmo s Celjem, ekipa je močna. Vsak ima slab dan, po eni strani je to tudi dobro, da se iz tega nekaj naučimo. Igralci so imeli en dan za razmislek, kaj je šlo narobe, zdaj pa smo osredotočeni na naslednje izzive.

O tem, kako bo Olimpija igrala brez Agustina Doffa

Je pomemben igralec, ampak mislim, da ima Olimpija največji nabor igralcev, ki lahko začnejo tekmo v prvi postavi. Večer pred tekmo igralci ne vedo, kdo bo naslednji dan igral. Vsi so pripravljeni in vsi so prepričani, da lahko začnejo tekmo. To je zame zelo pomembno. Nogometaš, ki bo nadomestil Doffa, bo dobro opravil svoje delo, v to sem prepričan. Ni Doffo, a ima druge kvalitete. Doffo pa bo igral v nedeljo proti Muri.

Komentari

Vaš komentar