Še en simbol konca Mandarićeve ere, Vidmar je našel nov klub

Nogomet 1. Feb 202221:00 > 23:005 komentarjev
Nejc Vidmar dokončno zapušča Olimpijo in se prvič podaja v tujino.

Nejc Vidmar, simbol šampionskega obdobja Milana Mandarića, ki se je po prihodu novega vodstva pri Olimpiji znašel na stranskem tiru, je pred prestopom v Grčijo. Ionikos, ki nastopa v prvi grški ligi, je nov delodajalec nekdanjega kapetana Ljubljančanov, ki se v Grčijo do konca sezone seli s statusom posojenega nogometaša.

Nejc Vidmar, ki je bil v prvem delu sezone številka ena pri Olimpiji, je pred tedni dobil signal, da ga v klubu ne potrebujejo več (nova številka ena je postal Hrvat Ivo Banić).

Zato s klubom niti ni odpotoval na osrednje priprave na Hrvaško, pač pa je individualno treniral doma in iskal možnosti za nadaljevanje kariere. Zdaj jo je našel.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se kot posojen nogometaš Olimpije do konca sezone seli v Grčijo, okrepil bo tamkajšnjega prvoligaša Ionikos, ki je trenutno na 12. mestu prve grške lige, v kateri nastopa 14 ekip.

Vidmar, ki ima pogodbo z Olimpijo do junija 2023, se je z Grki – čeprav tega za zdaj pri Olimpiji in Ionikosu še niso potrdili – že dogovoril, saj je bilo v Grčiji, podobno kot v večini preostalih evropskih držav, januarskega prestopnega roka konec včeraj.

V Grčijo bo odpotoval jutri, že v nedeljo pa ga morda čaka prvi velik izziv. Ionikos bo namreč v prvenstvu na svojem stadionu gostil največji grški nogometni klub Olympiakos, ki brani naslov in je tudi trenutno vodilni grški prvoligaš.

Ljubljenec navijačev Olimpije je bil eden od zaščitnih znakov ere Milana Mandarića.

Eden prvih velikih nakupov Milana Mandarića

Zanimivo, do odhoda Vidmarja je prišlo ravno na dan, ko je novi predsednik Adam Delius naznanil, da je dokončno prevzel Olimpijo, kar je zelo simbolično. Vidmar je namreč ob Tomislavu Tomiću in Niku Kapunu, ki sta še vedno v Stožicah, zadnji vidnejši akter šampionske zasedbe iz sezone 2017/18, ki je v Ljubljano prinesla dvojno krono.

Vidmar je bil tudi eden prvih odmevnejših nakupov Milana Mandarića po prihodu ameriškega poslovneža srbskega rodu v klub. V Stožice je prišel januarja 2016 iz Domžal, s katerimi je pred tem postal pokalni prvak, poskrbel pa tudi za rekorden niz brez prejetega gola v prvi slovenski ligi (nedotaknjeno mrežo je ohranil kar 1002 minuti) in se prebil do reprezentance.

Tretji slovenski vratar v prvi grški ligi

Ljubljančan se na pragu 33. leta starosti v tujino seli prvič, pri Ionikosu pa bo imel konkurenco v 27-letnem grškem vratarju Eleftheriosu Choutesiotisu, ki je v Ionikos prišel lansko poletje iz PAS Giannine in je v tej sezoni branil na vseh 19 prvenstvenih tekmah. Prejel je 25 golov.

Ionikos, ki prihaja iz predmestja Pireja Nikaie, tekme pa igra na stadionu za 6000 ljudi, se je v elitno grško nogometno ligo po letu 2007 vrnil s to sezono.

Vidmar bo že tretji vratar v prvi grški ligi. V njej za Volos brani Matic Kotnik, pred kratkim pa je iz Domžal v Apollon prišel še Grega Sorčan, ki pa debija še ni dočakal.

Od Slovencev sta v grški superligi še dva nogometaša. Mladi branilec Žiga Laci je član atenskega AEK, za katerega pa v tej sezoni ne igra, medtem ko Jasmin Kurtić navdušuje pri Paoku in je trenutno celo najboljši strelec grške lige.

Vse o odnosu NK Olimpija – Nejc Vidmar v zadnjem času:

Komentari

Vaš komentar