Šimundža na reprezentančni premor z grenkim priokusom

Nogomet 4. Okt 20218:46 > 9:20
Ante Šimundža
Veliko časa za veselje ni bilo, v taboru Mure so že pripravljeni na nove preizkušnje.

Nogometaši Mure so tekmovalno naporen teden sklenili s še drugim gostovanjem v štirih dneh. Po obračunu konferenčne lige v Londonu proti Tottenhamu so se v 12. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani pomerili z Bravom in se z njim razšli brez zadetkov. Pred prvoligaši je sedaj reprezentančni premor, ki so ga v moštvu slovenskih prvakov že težko pričakovali.

Po tekmi med Taborom Sežano in Domžalami ter derbijem med Mariborom in Olimpijo se je v 12. krogu Prve lige Telemach brez zadetkov končala tudi tekma med Bravom in Muro. Ljubljančani so z osvojeno točko ubranili drugo mesto na lestvici, slovenski prvaki pa ohranili priključek z najboljšimi.

“Z mentalnega vidika je za nami odlična tekma. Po potovanju v Londonu in po takšni tekmi v konferenčni ligi smo bili mentalno na vrhunski ravni – tako tisti, ki so začeli, kot tisti, ki so prišli v igro. Točko v Šiški je težko osvojiti, gostovanje je zahtevno, igrišče tudi, zato smo zadovoljni,“ so bili prvi vtisi trenerja gostov Anteja Šimundže po tekmi.

Ante Šimundža po remiju z Bravom:

Slovenski prvaki so večji del tekme prevladovali, si ustvarili kar nekaj zrelih priložnosti za vodstvo, a jih je v obup spravljal vratar Brava Renato Josipović, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno še na peti tekmi zapored.

“Če njihov vratar ne bi ubranil dveh, treh žog, bi se morda razpletlo drugače. Bravo smo nevtralizirali, a tudi točka je v redu, čeprav je malo grenkega priokusa,“ je dejal Šimundža, ki je v primerjavi s četrtkovim obračunom proti Tottenhamu menjal precej več in na igrišče poslal vseh pet menjav. “Imamo 22 igralcev, vsi trenirajo, vsi želijo igrati, še dva sta ostala v Murski Soboti, medtem ko je Luka Bobičanec še vedno poškodovan,“ je pojasnil trener slovenskih prvakov.

Nekaterim bo namenil več počitka

V nadaljevanju je 50-letnik priznal, da možnost petih menjav letos njegovi ekipi pride še kako prav, saj visok tekmovalni ritem terja svoj davek. “Pet menjav je O.K. Z njimi lažje razbremenimo ekipo, kot če bi imel na voljo le tri. Vsak, ki pride v igro si želi, da bi bil čim boljši.“

Muro tako kot ostale prvoligaše zaradi reprezentančnih tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo sedaj čaka krajši premor. Šimundža ga pozdravlja, saj je, kot je poudaril, za njegovo ekipo zelo pomembno, da se fizično in mentalno spočije. “Pavza nam pride prav. Nekateri bodo dobili več počitka,“ je napovedal.

Z izkupičkom po prvi tretjini prvenstva je sicer zadovoljen, četudi zaostanek za vodilnim Koprom ostaja sedem točk. “Pomembno je, da imamo priključek. Gledati moramo na tri tekmovanja – prvenstvo, pokal in Evropo, ki je specifična. Ne oziramo se na to, kaj bo, gremo iz tekme v tekmo. Podrobnejše analize pa bomo delali po zaključku jesenskega dela,“ je zaključil trener Sobočanov.

Vrhunci s tekme Bravo – Mura: