Šimundža odhaja drugam? “Ni še čas, da odgovorim na to.”

Nogomet 4. Dec 202122:37 > 22:516 komentarjev
Ante Šimundža je bil po tekmi s Taborom skrivnosten. FOTO: Jure Banfi.

"Ni še čas, da odgovorim na to vprašanje. Bolj kot namigovanja, da sem zanimiv drugim klubom, me veseli, da smo danes zmagali," je po zmagi z 1:0 nad Taborom iz Sežane povedal trener Mure Ante Šimudža, ki ga povezujejo z odhodom na klop bolgarskega prvaka Ludogorca.

Nogomania je ta teden pisala, da je Ante Šimundža zanimiv serijskemu bolgarskemu prvaku Ludogorcu, ki išče novega trenerja, še vedno pa naj bi nanj mislili tudi pri Mariboru.

Logično je, da ima trener, kot je 50-letni Mariborčan, ki mu je z Muro v zadnjih letih uspelo skorajda nemogoče, snubce. Bilo bi noro, če bi bilo drugače. Kot je dve tekmi pred koncem prvega dela sezone – Muro v četrtek čaka gostovanje pri Vitesseju na Nizozemskem, potem pa še zadnja prvenstvena tekma jesenskega dela v Kopru – logično tudi to, da Šimundža o svoji prihodnosti ni želel govoriti. In jo s svojim skrivnostnim pustil viseti v zraku.

Veliko raje je govoril o zmagi nad Taborom, do katere so Prekmurci prišli z golom Nardina Mulahusejnovića. Njegovim prvim po treh mesecih čakanja, ki se ga je trener Mure zelo razveselil. Bosanski napadalec je zadel po sijajni akciji in podaji Žana Karničnika. Tudi o prihodnosti novopečenega slovenskega reprezentanta, ki naj bi bil zelo blizu selitve v tujino in je proti Sežančanom morda zadnjič zaigral v dresu Mure v Fazaneriji, je trener Šimundža ob druženju z novinarji po tekmi kramljal.

FOTO: Jure Banfi

O čem vse je Ante Šimundža po tekmi govoril:

O tekmi:
“Pričakoval sem natanko takšno tekmo. Trdo, zahtevno, tekmovalno, kar je tudi bila. Smo pa vseskozi imeli več od igre, imeli smo veliko priložnosti. Tekmo bi lahko rešili že prej, ampak proti Sežančanom je vedno težko. S tem, kar smo pokazali, moramo biti zelo zadovoljni.”

O prekinitvi strelskega posta Nardina Mulahusejnovića:
“Ta gol je zelo pomemben zanj in za ekipo. Dosti tekem je odigral zelo dobro in igral za ekipo, a žoga ni hotela v gol. Danes je hvala bogu imel priložnost in jo izkoristil.”

O bojazni pred tem, da bi bila Mura kaznovana za neizkoriščene priložnosti:
“Če ne daš zadetka iz več priložnosti, se na drugi strani hitro lahko zgodi, da nasprotnik zadane iz nič. Toda smo dovolj izkušeni, za sabo imamo dovolj tekem. Nasprotniku nismo dovolili praktično nič.”

O prvih 15 minutah, v katerih je Mura naredila veliko napak:
“Težko je držati ritem skozi celotno sezono, sploh po tako prestižnih zmagah. Težko je ostati čustveno miren. V nekaterih situacijah smo stvari želeli reševati preveč elegantno. Nismo bili dovolj enostavni. Potem smo to popravili in bili veliko boljši.”

O tem, da je Žan Karničnik blizu odhoda:
“Ne vem. Na to vprašanje težko odgovorim. Vprašati boste morali športnega direktorja.”

O tem, ali se boji, da bo pozimi prišlo do osipa v ekipi:
“V nogometu se ne bojim ničesar. Če si fantje zaslužijo in bodo zadovoljni, zadovoljen pa bo tudi klub, potem je naslednja stopnička seveda tujina.”

O tem, da so rezultati Tabora, ki je izgubil osem tekem v nizu, slabši od njegove igre:
“Strinjam se, res je tako. Vsi njihovi porazi so tesni, z 0:1. Gre za izredno čvrsto in organizirano ekipo. Dejstvo pa je, da Taboru v zadnjem času rezultati ne gredo na roke. Tudi zaradi tega smo skozi cel teden poudarjali, da moramo biti pazljivi. Nismo si želeli, da bi proti nam prekinili ta niz.”

O tem, ali bo težko stisniti moči za zadnji dve tekmi v letu:
“Če smo zdržali 15 tekem v ritmu četrtek-nedelja, potem nam bo uspelo tudi to. Tri tekme v enem tednu so naša stalnica. To je privilegij, ki se ga veselimo.”

O tem, s čim na tekmi je zadovoljen in s čim ne:
“Vedno so plusi in minusi. Dejstvo je, da smo tekmo nadzorovali. Vedno je seveda lahko tudi bolje, a naša mentalna priprava je bila dobra. Tekmo smo dojemali na zelo visoki ravni. To je najpomembnejše.”

O zanimanju Ludogorca:
“Zdaj ni čas, da odgovorim na to vprašanje. Piše se vedno. Odgovorim lahko tako, kot sem pri vprašanju o Žanu. To je stvar za športnega direktorja. Dokler se zgodba ne realizira, potem ni nič. Je pa dejstvo, da je to pač nogomet. Mimo tega ne moreš.”

O tem, ali mu pisanje o zanimanju tujih snubcev godi:
“Veliko bolj mi godi zmaga, ki smo jo dosegli danes.”

Po prekinitvi strelskega niza sporočil: “Hvala, trener”

Nardin Mulahusejnović, ki je bil v prejšnji sezoni kot član Kopra s 14 zadetki na vrhu lestvice strelcev prve slovenske lige, po prihodu v Muro ne kaže niti približno tako dobre forme. Trenutno je šele pri učinku treh zadetkov v 21 nastopih, vse tri je dosegel v prvenstvu. Tretjega danes, ko je v mrežo pospremil odlično podajo Žana Karničnika in prekinil strelski post, ki je trajal tri mesece in en dan.

Nardin Mulahusejnović je le dočakal nov gol. FOTO: Jure Banfi.

“Zelo sem vesel, da sem zadel. Upam, da bom z goli ekipi pomagal tudi na naslednjih tekmah. Zaradi tega, ker tako dolgo nisem zadel, sem bil seveda živčen, ampak sem imel podporo trenerja. Hvala mu. Vseskozi mi je govoril, naj ostanem miren. Res sem srečen, da sem spet zadel,” je po tekmi povedal bosanski napadalec.

“Sigurno bi bil bolj zadovoljen, če bi zabil več golov, ampak če sem del ekipe, ki zmaguje, sem vesel,” je o svojem strelskem učinku v tej sezoni še dodal.

“Najbolj sem pa vesel, da smo zmagali. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Trener nam je rekel, naj igramo potrpežljivo in čakamo na zmago. Vesel sem, da nam je uspelo. Čestitke vsem soigralcem, da smo se borili in prišli do pomembnih točk,” je še povedal 23-letni napadalec Mure, ki je po Tottenhamu in Mariboru prišla do tretje zmage v nizu.

“To je super, ampak zdaj nas to ne sme ponesti. Moramo gristi dalje in še naprej garati. Vsaka naslednja tekma je pomembna. Pred nami sta še dve. Maksimalno dobro se bomo pripravili in dali vse od sebe, da nadaljujemo niz,” je še dejal Mulahusejnović.

Zadetek, ki je odločil tekmo v Murski Soboti:

Komentari

Vaš komentar