Generalni direktor Celja odgovarja Zahoviću in Šimundži

Nogomet 20. Dec 202114:00 > 15:17 6 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Včerajšnji veliki Sportklubov intervju z Antejem Šimundžo, trenerjem aktualnih državnih prvakov NŠ Mura, danes močno odmeva v slovenskem nogometnem prostoru. Čeprav smo v obdobju, ko prvoligaške zelenice mirujejo, se v ozadju dogaja marsikaj zanimivega. Še posebej aktivni so v teh dneh v celjskem prvoligašu, kjer ob iskanju novih rešitev za dvig rezultatske krivulje poslušajo tudi marsikatero kritiko na račun doslej opravljenega dela. In te kritike so zmotile generalnega direktorja NK Celje Valerija Kolotila.

“Moje osebno mnenje je, da je bil ta projekt napačno zastavljen. Prideš, vložiš in pokupiš mlade igralce ter želiš biti prvak. Kdo se bo razvijal, kdo bo imel kilometrino? Poglejte igralce Mure od prve tekme v Evropi do zadnje tekme. Pa smo že kolikor toliko izkušena ekipa. Poglejte Muro od prve sezone v prvi ligi, do četrte sezone v prvi ligi. Celje se je v lanski sezoni komaj rešilo izpada, zdaj pa bi s popolnoma novimi igralci takoj prišli na vrh? Po mojem mnenju napačno zastavljena strategija ali pa podcenjevanje slovenskega nogometa,” je svoje mnenje o celjskem projektu izrazil Ante Šimundža.

Ante Šimundža o projektu ruskih investitorjev v NK Celje

Ob besedah Šimundže smo jasno zastrigli z ušesi. V slovenskem nogometnem prostoru se namreč trenerji redko obregnejo v dogajanje v drugih klubih. Ni pa bil Šimundža edini, ki je v zadnjih dneh pokomentiral dogajanje v NK Celje. V naši ponedeljkovi nogometni oddaji “Pod prečko” je svoje mnenje o nogometnem projektu grofov izrazil tudi Zlatko Zahović.

“Ne bi rekel, da se bodo Celjani borili za obstanek, pričakujem jih v boju za Evropo. Lepo je, da so Celjani pripeljali mlade, ampak v konkurenci z Mariborom, Muro in Olimpijo bodo z mladimi težko uspeli. Dolgoročno je to lahko plus, ampak jaz bi to zastavil drugače. Težava je v tem, da so mladi talentirani in bodo napredovali, ampak takoj ko bo kdo opozoril nase, se bo prodal in odšel. Nimaš časa. Potem je treba stvari zastaviti na novo. Celjani so zastavili široko zgodbo, ampak na način, ki pri meni vzbujajo malo dvoma, kar se tiče boja za naslov prvaka,” je razmišljal najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne reprezentance.

Tudi Zlatko Zahović bi celjski projekt zastavil drugače. FOTO: Uroš Skaza.

Šimundžin komentar je povezan z njegovim zavedanjem, da Mura nima potenciala za kaj več

Poklicali smo Valerija Kolotila, generalnega direktorja celjskega prvoligaša, ki nam je na naše vprašanje o tem, kako odgovarja na kritike Anteja Šimundže in Zlatka Zahovića, sprva dejal: “Jaz navadno gledam na svojo ekipo, zato se mi zdi čudno, da Šimundža, trener Mure, komentira dogajanje v Celju. Zlatko Zahović je legenda slovenskega nogometa in trenutno brez funkcije, zato je njegov komentar precej bolj na mestu.”

V nadaljevanju je alfa in omega celjskega prvoligaša še enkrat pojasnil, kakšna je logika, s katero so zastavili projekt v mestu ob Savinji. “Želimo si, da bi bil Celje v prihodnosti resna evropska ekipa. V Evropi ne moreš dobro izgledati in tekmovati z veterani v ekipi. Ker je Šimundža komentiral nas, bom tudi jaz malce pokomentiral njih. Poglejte Muro, kako je izgledala v Evropi. Srečna zmaga proti Tottenhamu ne more biti dovolj, da je zgodba pozitivna. Evropa je povsem drug nivo, kvaliteta v mladih ekipah, kakršna je Vitesse, je bila več kot očitna. Mura ni imela možnosti.”

Kolotilo poudarja, da je njegova vizija nogometa precej drugačna od tiste, ki jo zasledujejo v Murski Soboti: “Ne želim še dodatno razvnemati strasti, ampak mislim, da je Šimudža tako govoril tudi zato, ker se zaveda, da Mura nima perspektive za kaj večjega. Res je, mi delamo napake, ampak zmagamo lahko vsako tekmo. Manjka nam stabilnost, imamo pa potencial. V Muri ga ni in to je razlika. Mi želimo graditi veliko zgodbo in želimo jo graditi z mladimi igralci, kar pa je težje. Izkušen igralec točno ve, kaj mora narediti na igrišču, skorajda ne potrebuje trenerja. Mi smo si zastavili drugačno pot, ki pa bo zahtevnejša, a ima velik potencial.

Valerij Kolotilo je prepričan, da za razliko od Celja Mura nima potenciala za kaj več. Foto: Uroš Skaza

Na letu v Turčijo bo vzdušje verjetno precej napeto …

Generalni direktor celjskega prvoligaša je prepričan, da v Prekmurju preslabo skrbijo za svoj nogometni podmladek. “Poglejte si Kaia Cipota. Ko sem ga gledal pred letom in pol, sem si rekel – odličen nogometaš, rad bi ga videl v Celju. Kaj pa danes? Zastal je v razvoju in ni napredoval v tej ekipi,” še dodaja Valerij Kolotilo.

Odnosi med Celjani in Prekmurci se bodo očitno v naslednjih dneh precej ohladili in morda smo v Sloveniji dobili novo nogometno rivalstvo. Bo pa zelo zanimivo videti, kako se bosta na skupnem čarterskem poletu v Turčijo čez mesec dni pozdravila Valerij Kolotilo in Ante Šimundža. Če bo slednji seveda po dopustu še na klopi Mure

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje