Trenerju Kopra se stolček trese še močneje. “Besedo ima predsednik …”

Nogomet 10. Dec 202319:38 0 komentarjev
Safet Hadžić je doživel nov poraz. FOTO: Aleš Fevžer.

Safet Hadžić je doživel nov poraz na klopi Kopra, Olimpija ga je na Bonifiki premagala s 4:2. Ljubljančan je na sedmih tekmah s Koprom zmagal le enkrat. Ni skrivnost, da predsednik Ante Guberac zato razmišlja o menjavi. Bo po njej posegel po prepričljivem porazu proti Ljubljančanom? Zdajšnji trener Kopra nima odgovora.

“Tekmo smo dobro začeli, imeli smo iniciativo. Priložnosti. Potem smo spet naredili neumnost. Dogajajo se nam napake, ki se nam ne bi smele. Na koncu pride do tega, do česar je prišlo,’” je po prepričljivem porazu z 2:4 proti Olimpiji, ki je na začetku drugega polčasa vodila že s 4:0, povedal Safet Hadžić.

Na klop članske ekipe Kopra, pri katerem je bil pred tem v mlajših selekcijah, je sedel oktobra, ko je zamenjal prav tokratnega nasprotnika Zorana Zeljkovića.

Od takrat je Koper, pred tem tudi kandidat za sam vrh, na sedmih tekmah zmagal le enkrat. Z 1:0 je bil v gosteh boljši od zadnjeuvrščene Rogaške. Na sedmih tekmah pod vodstvom zdajšnjega trenerja je Koper osvojil le šest točk in zdaj za vodilnim Celjem zaostaja že za 14 točk. Olimpija mu beži za sedem.

Predsednik Ante Guberac že pred tekmo z Ljubljančani s trenutnim stanjem ekipe ni bil najbolj zadovoljen. Po njej bo seveda še manj.

FOTO: Aleš Fevžer.

Ni skrivnost, da prvi mož koprskega nogometa razmišlja o menjavi. To nam je pritrdil tudi naš vir in dodal, da v Kopru že tipajo glede morebitnega Hadžićevega naslednika.

“Ali še uživam podporo, boste morali vprašati predsednika in direktorja. Mi sodelujemo, ampak to je nogomet. Direktor in predsednik sta tista, ki o tem odločata. Onadva ocenjujeta, ali sta videla dobre ali slabe stvari,” je na vprašanje o tem, ali uživa zaupanje koprskih nogometnih odločevalcev, odgovoril večkratni trener Olimpije, s katero je bil pokalni prvak.

Točk je premalo, ampak vidi tudi dobre stvari

Priznava, da je dosegel manj od pričakovanj, a pravi, da v njegovi ekipi Kopra vidi tudi marsikaj dobrega.

“Zagotovo smo osvojili premalo točk. Treba je težiti k temu, da bomo boljši. Nismo pa v igri tako slabi, kot kažejo rezultati. Mislim, da smo na vsaki tekmi enakopravni. Imamo tudi dobre stvari,” je po tretjem porazu o tem dejal trener Kopra, ki ga do konca koledarskega leta in prve polovice čakata še dve tekmi.

Najprej sredi tedna gostovanje pri prvouvrščenemu Celju in za konec še domača tekma z Radomljami. S Hadžićem ali brez njega, bomo izvedeli v naslednjih dneh. Bo Guberac že po tokratnem porazu potegnil novo kadrovsko potezo, se bo to zgodilo po koncu jesenskega dela ali pa bo prišlo do zasuka in trenerske menjave sploh ne bo?

Olimpija je slavila zmago na Bonifiki. FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je po tekmi še govoril Safet Hadžić:

O tem, ali je skušal Zorana Zeljkovića s čim presenetiti:
“Težko bi ga. On je bil tukaj pred mano, ekipo pozna. Na koncu odloča teren. Če si maksimalen in discipliniran, potem se lahko nadejaš rezultata. Če nisi, potem težko.”

O tem, kaj ga je najbolj razočaralo:
“Imamo težave z individualnimi napakami. Nenehno prihaja do neke blokade. To so napake, ki jih dobre ekipe kaznujejo.”

O tem, da je Koper na zadnjih treh tekmah prejel deset golov:
“Trudimo se, da bi popravili obrambo. Treniramo veliko stvari, iščemo rešitve, težava je velika. Ne vem, zakaj je tako.”

O tem, ali na treningih opaža napredek:
“Tekma je edino merilo. Če prejemaš zadetke, potem napredka verjetno ni. V vsakem primeru delamo na tem. Tako individualno kot skupinsko, ampak se zgodi. Ali je to koncentracija, kakovost … Ne vem. Ne najdem razloga, zakaj je tako. Enostavno prejemamo prepoceni gole. Ne obsojam igralcev. Vsi smo krivi, v prvi vrsti jaz. Treba je delati na tem. Mogoče je težava, ker imaš 12, 13 igralcev. Če bi bila konkurenca večja, bi imel več idej. Morda je tu prostor za napredek.”

O tem, ali lahko Koper črn niz prekine na tekmi v Celju:
“Zagotovo se tja ne gremo predati. Tako kot na vsaki tekmi bomo poskušali. Celje je kakovostna ekipa. Potrudili se bomo, da ne prejmemo gola. Dokler je 0:0, je rezultat aktiven. Skušali bomo narediti največ, kar se da.”

Vsi goli s tekme Koper – Olimpija 2:4:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!