Umrl je nekdanji napadalec Primorja, star komaj 45 let

Nogomet 22. Avg 202121:42 > 23. Avg 2021 11:27
Edin Šaranović (v sredini v črnem dresu). FOTO: Guliverimages.

Za posledicami zastoja srca je v 46. letu starosti umrl nekdanji napadalec ajdovskega Primorja, Edin Šaranović. Bosanski napadalec se je v zgodovino vpisal tudi kot strelec najhitrejšega gola v prvi hrvaški nogometni ligi.

Edin Šaranović je bil po zastoju srca, ki ga je doživel v začetku tedna, v komi, danes pa je iz Bosne in Hercegovine prišla žalostna vest, da je umrl. Star je bil komaj 45 let.

FOTO: Guliverimages.

Šaranović je bil član ajdovskega Primorja od začetka do konca leta 2008, v tem času pa nekdanjem slovenskem prvoligašu pustil veliko sled. V 26 prvenstvenih nastopih je dosegel osem golov, prispeval pa še nekaj asistenc. Učinkovit je bil tudi v slovenskem pokalu. V dveh nastopih je dosegel dva gola.

Pred prihodom v Slovenijo je ta med navijači zelo priljubljeni nogometaš igral še za Sarajevo, Zadar, Medjimurje, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, poljski Pogon Szcezcin in TOŠK Tesanj, pri katerem je začel svojo nogometno pot. Pozneje je v Bosni igral še za Olimpik, Slobodo iz Tuzle in Trešanjko, pri kateri je pred desetimi leti zaključil svojo kariero.

Eden njenih vrhuncev je bil gol, ki ga je kot član Kamen Ingrada zabil Interju iz Zaprešića leta 2004, ko je nasprotnikovo mrežo zatresel po vsega desetih sekundah igre. To je še danes najhitrejši gol v zgodovini prve hrvaške nogometne lige. Šaranović je v njej za razne klube v 52 nastopih dosegel 12 golov.

Šaranović je bil kratek čas tudi bosanski reprezentant. Za domačo izbrano vrsto je zbral dva nastopa.

Komentari

Vaš komentar