V Celju nov napadalec, tokrat so “v zelje” skočili Kopru

Nogomet 24. Jun 202220:54 0 komentarjev
Lani je "Charlie" igral celo v drugi slovenski ligi. Foto: Facebook NK Krško

Celjska nakupovalna mrzlica ne pojenja. V knežjem mestu bodo namreč kmalu pozdravili novo okrepitev, v vrste grofov prihaja nigerijski napadalec Chukwubuikem Ikwuemesi. Slednji je bil v zadnjih dneh sicer na preizkušnji v Kopru, kjer so bili tik pred sklenitvijo dogovora z visokoraslim napadalcem, a nato je prišla ponudba iz mesta ob Savinji, po kateri je 20-letnik spremenil svojo odločitev.

Na Chukwubuikema Ikwuemesija smo v slovenski nogometni javnosti postali pozorni pred dnevi, ko je na pripravljalni tekmi med Koprom in Radničkim iz Niša dvakrat zatresel mrežo srbskega prvoligaša in kanarčkom pomagal do zmage s 3:2. V lanski sezoni je sicer kar 195 centimetrov visoki napadalec nosil dres drugoligaša iz Krškega, a imel s Posavci sklenjen dogovor, po katerem lahko v primeru prave ponudbe zamenja klubske barve.

In ta ponudba je prišla, najprej s strani Koprčanov, takoj zatem pa tudi z naslova Celja. Slednja je bila finančno neprimerno ugodnejša za Nigerijca, ki je sprejel odločitev, da je ambiciozen celjski projekt očitno bolj mamljiv od nastopanja v Evropi. Po naših informacijah Primorci sicer celjskega vmešavanja niso sprejeli z odobravanjem. Na relaciji Celje-Koper se je sicer iskrilo že pozimi, ko se je za odhod v mesto ob Savinji odločil najboljši strelec mladinske lige Tai Matea Panić.

Tai Matea Panič (na sliki povsem desno) je v zimskem prestopnem roku iz Kopra prestopil v Celje. FOTO: NK Celje.

Ikwuemesi ni “tolažilna nagrada”, ker ne bo Mudrinskega

A po drugi strani naši celjski viri trdijo, da so grofje 20-letnika niso “odkrili” šele med preizkušnjo v Kopru, ampak so ga spremljali že nekaj časa in se naposled odločili, da je lahko dodana vrednost zasedbe iz knežjega mesta. Čeprav je v pogovoru za Sportklub pred poletjem generalni direktor Valerij Kolotilo napovedoval mirno prestopno poletje pa bodo Celjani kmalu pozdravili že četrto poletno okrepitev, dres osmouvrščene ekipe lanske sezone Prve lige Telemach so si že nadeli Gregor Bajde, Nino Kouter in Mark Zabukovnik.

Še vedno sicer čakamo, da bodo Celjani naposled vendarle sklenili dogovor tudi z Ognjenom Mudrinskim. Ikwuemesi po naših informacijah ne prihaja kot alternativa za srbskega napadalca, ampak kot dolgoročen klubski projekt. Se pa po drugi strani zdi, da se prepad med zahtevami Mudrinskega in celjsko ponudbo počasi povečuje. Prestop, ki se je pred dnevi zdel bolj ali manj zaključen, je trenutno vse prej kot to.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!