Pod prečko: Nekdanji zmaj se ne bi branil prestopa v Gorico

Nogomet 9. Maj. 202220:00 > 10. Maj. 2022 9:19
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Minuli konec tedna je prinesel spremembo na vrhu lestvice Prve lige Telemach, kar pa je bila le ena izmed tem pogovora v podaljšku nogometnega vikenda, ki smo ga pripravili v oddaji Pod prečko. V našo družbo smo povabili izkušenega branilca, ki je še pred nekaj meseci nosil dres ljubljanske Olimpije, z nami pa je bil tudi trener, ki je pred dnevi Gorico znova popeljal med slovensko nogometno elito.

V našem studiu sta se Mihi Penku in Dejanu Obrezu pridružila Uroš Korun in Miran Srebrnič.

Slednji je pred dnevi prvoligaša iz Nove Gorice znova vrnil med slovensko nogometno elito, za seboj pa ima izkušeni strateg ogromno izkušenj z osvajanjem lovorik, kot nogometaš je z vrtnicami trikrat osvojil državni naslov.

Kasneje mu je ob uvrstitvi v prvorazredno tekmovanje z “vrtnicami” čestital – sicer preko video klica – trener Brava, Dejan Grabić.

Uroš Korun je še v letošnji sezoni nosil dres Olimpije, s katero se je po prihodu novih lastnikov sporazumno razšel.

“Nikoli ne reci nikoli”

34-letnik je v slovenski prvoligaški druščini odigral 245 tekem, poleg zeleno-belega je nosil tudi dres Celja, Rudarja in Domžal. Na vrhuncu kariere je pet sezon preživel pri poljskem prvoligašu Piastu iz Gliwic.

Nikoli ne reci nikoli,” je Korun pokomentiral zbadljivko, da če mu Gorica “leži”, verjetno ne bi imel nič proti, če bi zaigral ob italijanski meji. Srebrnič je odgovoril, da očitno potrebujejo samo še pravnika, da prestop steče.

Đorđe Ivanović je v Olimpiji kazal drugačno sliko, kot v Mariboru. Tu zdaj ni na takšni ravni, razloga ne poznam. Vlečni voz je bil celo sezono Ognjen Mudrinski,” je o napadu vijoličastih spregovoril Srebrnič in dodal, da bodo rekorderji po naslovu državnega prvaka do konca prvenstva učinek obeh krvavo potrebovali.

Miran Srebrnič, ki je nekaj časa služboval tudi na slovenski Obali, je v pokalnem finalu, ki ga bo Celje gostilo to sredo, več možnosti namenil “kanarčkom”: “Koprčani so na prvem mestu lestvice, tam so zasluženo in zato jim namenjam majhno prednost.”

Po video klicu sta se v studio Pod prečko javila trenerja pokalnih finalistov (Brava in Kopra), Zoran Zeljković in Dejan Grabić. Pokomentirala sta priprave na tekmo leta, s Poljske pa je sezono svojega Pogona iz Sczeczina ocenil tudi napadalec Luka Zahović.

Darko Čeferin je kot nekdanji uspešen sodnik pojasnil, zakaj je bila na tekmi Bravo – Maribor kar dvakrat dosojena enajstmetrovka v škodo štajerskega moštva. “Branilci ob drsečem štartu prevzemajo odgovornost, da jih bo žoga zadela v roko,” je dejal in dodal: “Upoštevamo trende UEFA-e.”

Foto: Uroš Skaza

S Čeferinom se Korun, po poklicu branilec, ni mogel strinjati, saj je dejal, da se igranju z roko ob takšnem štartu igralec pač ne more izogniti. Fantasy kotiček je spet navdušil, kajti še zmeraj je glavna tema Marin Pilj in njegov tako želeni zadetek.

Celotna oddaja Pod prečko: