Zadeli so kar 17 zadetkov!

Nogomet 11. Jun 202220:10 > 22:17 0 komentarjev
Za Olimpijo je zadetek dosegel tudi izkušeni Mustafa Nukić.

Trije slovenski prvoligaši so odigrali prve pripravljalne tekme pred novo sezono. Celje, Maribor in Olimpija so skupaj dosegli kar 17 zadetkov, največ jih je padlo na Jesenicah.

Začnimo s tekmo na Jesenicah, kjer so domači ob 110. obletnici obstoja kluba gostili NK Celje. Grofi so ob polčasu vodili z 2:0, na koncu pa so Gorenjce razbili s kar 8:0.

Za Grofe je zadelo sedem različnih strelcev. Bi Nene Junior Gbamble je edini, ki je dosegel dva gola, po enkrat pa so se razveselili poletna okrepitev Celja Gregor Bajde, Matic Vrbanec, Žan Flis, Vasilije Janjičić, Tamar Svetlin in Grigori Morozov.

Gregor Bajde se iz Brava vrnil v Celje, kjer je že igral med leti 2012 in 2015. Foto: Uroš Kokol

Zadetek najstnika Maribora in Avstralca na pripravah

Visoke zmage se je na dvoboju z NK Čarda v Martijancih razveselil tudi slovenski prvak Maribor. Uspelo mu je zabiti pet zadetkov, prejeli niso nobenega. Z dvema zadetkoma se je izkazal mladi Žan Vipotnik, ki je v pretekli sezoni igral kot posojen nogometaš Triglava, po enega pa so prispevali Rok Sirk, mladi, komaj 17-letni Tine Čuk, ki je sploh prvič zaigral za člansko selekcijo vijoličnih, in v Sydneyju rojeni napadalec hrvaški korenin Milislav Popović, ki je trenutno na preizkušnji v Ljudskem vrtu.

Poker Olimpije v Trbovljah

Dobro je pripravljano odprla tudi Olimpija. Zmaji so na še enem nogometnem prazniku gostovali v Trbovljah. Ljubljančani so na 100. obletnici Rudarja slavili s 4:0. Obračun je trajal dvakrat po 35 minut, vsi štirje zadetki pa so padli v prvem delu. Dvakrat je v polno meril Mario Kvesić, enkrat pa Aldair in Mustafa Nukić.