Zakaj je trener Olimpije na klop posadil kapetana zmajev?

Nogomet 4. Okt 202211:07 0 komentarjev
Timi Max Elšnik je trenutno tržno eden najbolj zanimivih nogometašev v zasedbi zmajev. Foto: jure banfi

Pred tekmo ljubljanske Olimpije s sežanskim Taborom smo vsi debelo pogledali začetno postavo zmajev. V njej namreč ni bilo kapetana zmajev Timija Maxa Elšnika, ki v tej sezoni igra nogomet svoje kariere. 24-letnik je v oddaji Pod prečko pojasnil, zakaj je tokrat tekmo začel na klopi.

Po zmagi proti sežanskemu Taboru (2:0) v zadnjem krogu Prve lige Telemach je Albet Riera na novinarsko vprašanje o tem, zakaj slovenskega reprezentanta ni na igrišče poslal od prve minute odgovoril, da je to stvar, ki je javno ne bo razkril. Bolj pa se je o tej stvari med gostovanjem v oddaji Pod prečko razgovoril Timi Max Elšnik.

Elšnik o tem, zakaj ga je Riera posadil na klop:

“Trener niti meni ni povedal, zakaj se je tako odločil. Ampak očitno je delovalo, najbolj pomembno je, da ekipa zmaguje. Hitro po vstopu sem prispeval mali delež k zmagi. V letošnji sezoni sem bil dvakrat na klopi, obakrat proti Taboru. Morda trener kaj vidi v njihovi taktiki,” razmišlja eden najboljših posameznikov Olimpije v tej sezoni.

“Je pa res, da imamo zelo ozek kader, kar pomeni, da bi se nam vsaka poškodba poznala. Za mano pa je pot na Švedsko, po vrnitvi pa je bilo v Ljubljani ogromno dežja, zaradi katerega praktično nismo naredili pravih treningov. Igrišče je bilo “za vaterpolo”, tako da je bilo veliko nabijanja in zabave, malo pa prave priprave na tekmo. Zato tudi nisem bil tako zelo povezan z ekipo po teh devetih dneh v reprezentanci,” ocenjuje Timi Max Elšnik.

V tej sezoni je Timi Max Elšnik pravi vodja najboljše ekipe v slovenski ligi.

Je zaradi dejstva, da ga je trener posadil na klop, kapetan zeleno-belih morda celo jezen na Alberta Riero? “Absolutno ne, ni nobene zamere. Morda je s tem trener želel s tem poslati tudi signal ekipi, da lahko vsakega postavi na klop in da nihče nima zagotovljenega mesta v začetni enajsterici. S tem nas želi spodbuditi, da še naprej maksimalno zavzeto delamo na treningih, tako kot doslej. Če na komu, je prav, da ta primer naredi na meni kot na kapetanu. To je pozitivna stvar za slačilnico, kot sem rekel pa šteje samo rezultat in zmaga je ostala doma.”

Celotna šesta epizoda druge sezone oddaje Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!